Kā iepērkoties ietaupīt? Izvēlies Rimi privātās preču zīmes produktus!
Sabiedrība
2023. gada 12. decembris, 10:50

Kā iepērkoties ietaupīt? Izvēlies Rimi privātās preču zīmes produktus!

Reklāmas projekts

Cilvēki mūsdienās arvien vairāk iepērkas pārdomāti pēc iepriekš sagatavota nepieciešamo preču saraksta. Tā ne tikai var ietaupīt naudu, bet arī saplānot ģimenes ēdienreizes tā, lai pēc iespējas mazāk neapēsto produktu nonāktu atkritumu tvertnē. Visbiežāk iepirkumu grozā nonāk pārbaudītu un laika gaitā iecienītu zīmolu izstrādājumi, tomēr ilgstoši piekopjot vienus un tos pašus iepirkšanās paradumus, var sanākt nevis ietaupīt, bet krietni vien pārmaksāt. To pierāda arī mūsu veiktais eksperiments.

Divi vienādi groziņi! Kurš izdevīgāks?

Rimi veikalos ir pieejami daudzi produkti no Rimi privātās preču zīmes klāsta. Maldīgi ir uzskatīt, šīs preces ir mazāk kvalitatīvas, tāpēc lētākas, gluži otrādi, vairums no tām ražo Latvijā un no vietējiem produktiem. Tāpēc Rimi zīmola produkcija ir ļoti kvalitatīva un, kas, nav mazsvarīgi, ir pieejama par ļoti draudzīgu cenu.

Mēs nolēmām veikt eksperimentu – doties uz Rimi veikalu ar nedēļai nepieciešamo pārtikas preču sarakstu un vienā grozā likt mūsu ģimenē ierasto ražotāju produktus, bet otrā dot priekšroku Rimi zīmola produkcijai, kam pašlaik veikalā atlaides. Pavisam nedaudz modrības un vērības un bez grūtībām veikala plauktos pamanām produktus, kuru iepakojumu rotā Rimi logotips, kas norāda uz preces piederību Rimi privātajai preču zīmei.

Liekam ratos gan piena produktus, gan augļus un dārzeņus, gan konservējumus un visu citu nepieciešamo. Mūsu grozā visvairāk nonāk Rimi Smart preces, pa kādai arī no Selection by Rimi, Rimi Greatlife un Rimi Planet. Lūkojamies arī pēc atlaidēm un domājam, kā aizstāt mūsu izvēlētos produktus ar izdevīgāku variantu. Izrādās, ka tas ir pavisam vienkārši – tikai nedaudz jāuzkavējas pie pārtikas produktu plaukta un meklētā prece ir rokā!

Kad visi produkti, kas bija iepirkumu sarakstā, ir nonākuši grozos, dodamies uz kasi. Abi grozi ir krietni piepildīti un ar pieredzējušu pircēju pieredzi vērtējam, ka samaksāsim aptuveni 100 eiro. Pirmo kasiere skaita mūsu ierasto produktu grozu – mūsu prognoze par summu ir ļoti precīza – jāmaksā 99,46 eiro, akcijās un atlaidēs esam ieekonomējuši 8,2 eiro.

Nu kārta pirkumu grozam, kurā dominē Rimi privātās preču zīmes produkti. Gala summa ir 72,63 eiro, akcijās un atlaidēs ietaupīti 8,35 eur. Bet lielākais pārsteigums ir par ietaupījumu, kas gūts vienkārši pamainot produktu izvēli. Pērkot līdzvērtīgus produktus, esam vienā iepirkšanās reizē ietaupījuši 26,83 euro. Summa tiešam iespaidīga! Mēnesī šādi var ietaupīt aptuveni 100 eiro, bet gadā tie būtu jau 1200 eiro, par kuriem doties ceļojumā vai nopirkt, kaut ko tādu, ko sen kārojam.

Cik izmaksā viena maltīte?

Šoreiz, plānojot iknedēļas maltītes, izmantojām arī rimi.lv atrodamās Rimi Gardēža Normunda Baranovska receptes. Jāpiebilst, ka visas receptes paredzētas 4 cilvēkiem.

Sagatave

1 glāze pilngraudu auzu pārslu

½ tējk. sāls

1 ½ ūdens

Putra

400 ml piena

1 kanēļa miziņa

sauja žāvētu ābolu ( ja velies)

Pasniegšanai

2 āboli

2 ēdk. kļavu sīrupa

1. Novāri auzu pārslas sālsūdenī 3 minūtes un atstāj vismaz uz 20 minūtēm vai pat uz nakti, lai kārtīgi uzbriest.

2. Katlā mērenā siltumā sakarsē pienu ar kanēli.

3. Pievieno uzbriedinātās pārslas un žāvētos ābolus.

4. Pavāri 2–3 minūtes un pasniedz ar svaiga ābola šķēlītēm un kļavu sīrupu.

Kaltētos ābolus neizmantojām, kanēļa miziņas vietā piebēru šķipsniņu malta kanēļa un kļavu sīrupu aizstāju ar medu.

Receptes izmaksas: nopirktie ierastie produkti brokastīm izmaksāja 3,49 eiro, produkti no Rimi zīmola – 2,08 eiro. No šiem produktiem sanāk divas brokastis 4 cilvēkiem.

3  cāļu stilbi

2 burkāni

3 seleriju kāti

1 kiploks

1 puravs

200 g tomātu biezenis

230 g konservētas pupiņas

100 g lapu kāposta lapas

sāls pēc garšas

olīveļļa apcepšanai

1. Katlā olīveļļā apcep cāļa gaļu un pievieno uz pusi sagrieztus, bet nemizotus burkānus un purava zaļo daļu. Sautē 2 minūtes. 

2. Liec katlā tomātu biezeni un pielej vismaz 2–3 l ūdens. 

3. Līdzko sāk vārīties, samazini temperatūru uz pusi, ļauj tikai tvaikot. 

4. Pievieno veselu ķiploku un pieber sāli. 

5. Buljonam ir jāvārās vismaz 45 minūtes, labāk 1 stundu, lai putna gaļa atlēktu no kauliem. 

6. Buljonu nokās, lej atpakaļ katlā un liec vārīties. Gaļu atdali no kauliem un pievieno buljonam. Burkānus nomizo, sagriez nelielos kubiņos un arī liec katlā.  

7. Sagriez seleriju, lapu kāpostu un liec klāt zupai. Pievieno arī pupiņas.

8. Vāri zupu vēl 10 minūtes, noņem no plīts un ļauj garšām savilkties vēl vismaz 10 minūtes. 

Receptes izmaksas: ja vāra šo zupu no produktiem, kurus vienmēr pērkam, tad tā izmaksā 9,43 eiro, savukārt aizstājot ierastos produktus ar izdevīgākiem zupa izmaksā tikai 8,57 eiro četriem cilvēkiem. Jāteic gan, ka zupas izmaksās nav ierēķināta olīveļļas cenas, kas šajā receptē ir izmantota pavisam nedaudz. Šo zupu var vārīt divreiz lielākā daudzumā, tad lieliski sanāk izmantot gan visu tomātu biezeni, gan selerijas, gan kāpostu, jo tā itin labi garšo arī uzsildīta otrā dienā.

Vai arī nošmaukt zupai pusi burkāna un pagatavot gardus salātus no burkāna, pāri palikušā kāposta un selerijām.

80 g Desa Fuet

2 ēdk. olīveļļa

1 šalotes sīpols

2 ķiploka daiviņas

300 g sasmalcināti tomāti

1 ēdk. saldās paprikas pulveris

400 ml vistas gaļas buljons

2 saujas sakapātas svaigas bazilika lapiņas

300 g pasta peperoni

1 ēdk. Masakarpone siers

1. Lielā pannā lej olīveļļu un uz vidēja karstuma cep desas šķēlītes, līdz tās kraukšķīgas.

2. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, saldās paprikas pulveri un tomātus, pusi buljona.

3. Kad viss sāk vārīties, liec klāt pastu. Maisot ik pa laikam pievieno buljonu, līdz pasta gatava.

4. Pievieno baziliku un maskarponi krēmīgumam. Pasniedz siltu.

Mūsmājās dažāda veida pasta ir lielā cieņā, tāpēc to gatavojam regulāri. Pēc šīs receptes tā sanāk sātīga, krēmīga un garšām bagātīga.

Receptes izmaksas: parasti produkti šīs pastas pagatavošanai mums izmaksā ap 16 eiro ( šoreiz 15,86), bet izmantojot akcijas un Rimi privātās preču zīmes produktus tikai 11,57 eiro. Turklāt vēl pāri paliek makaroni, ko var izmantot citai maltītei. Siers Maskarpone šīs receptes izmaksās gan nav ierēķināts, jo vienu ēdamkaroti aizņēmāmies no kūkai paredzētā.

Biskvītam

5 olas

5 ēdk. brūnā cukura

4,5 ēdk. kviešu miltu

1,5 ēdk. piparkūku garšviela

1,5 ēdk. kakao

sāls

Krēmam

250 g saldā krējuma

500 g siers Mascarpone

100 g pūdercukura

1 laims

1. Bļodā iesit olas un, lēnām pievienojot cukuru, ar elektrisko mikseri puto, kamēr olas ir saputojušās biezā krēmā. 

2. Citā bļodā iesijā miltus, pieber kakao, sāli un piparkūku garšvielas. Visu sajauc. Ber sausās sastāvdaļas saputotajās olās un iecilā. Līdz masa ir viendabīga.

3. Mīklu lej kūkas formā un cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un tad pārgriez uz pusēm. 

4. Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Pievieno sieru Maskarpone, laima sulu un miziņu un saputo biezā krēmā.

5. Krēmu klāj starp abām biskvīta kārtām un uz kūkas virspuses.

6. Liec kūku uz vismaz 1 stundu ledusskapī, lai garšas savelkas. Dekorē, kā pašam patīk.

Receptes izmaksas: mums mājās bija gan piparkūku garšvielas, gan cukurs, gan kakao, tāpēc kūkai nopirkām tikai tos produktus, kuru trūka. Pērkot mūsu ierastos produktus, iztērējām 17,05 eiro, izvēloties tos pašus produktus no Rimi zīmola samaksājām tikai 11,27 eiro. Jau minēju, ka no kūkas Maskarpones krēma 1 ēdamkaroti aizņēmāmies pastai, savukārt no citiem pāri palikušajiem miltiem un olām, mums sanāks burvīgas svētdienas brokastis – plānās pankūkas.

Secinājumu vietā

Veicot šo eksperimentu, redzam, cik daudz naudas iepērkoties var ieekonomēt gudri plānojot savas maltītes un pamainot ierastās izvēles. Piemēram, izmēģinot produktus no Rimi privātās preču zīmes plašā klāsta. Ērts risinājums izdevumu plānošanā ir arī rimi.lv vietnē atrodamās receptes, kur var ne tikai rast iedvesmu gardai maltītei, bet arī uzreiz ar vienu pogas spiedienu pārbaudīt, cik izmaksā receptei nepieciešamie produkti Rimi e-veikalā, salīdzināt dažādu produktu cenu un viegli piepildīt savu pirkumu grozu ar receptei nepieciešamo.