Skandalozie Brēmanis un Grevcova biedē ar milzu sodiem automašīnu īpašniekiem
Rūdolfs Brēmanis (ekrānuzņēmums no "TikTok")
Runā Rīga
2023. gada 4. decembris, 20:59

Skandalozie Brēmanis un Grevcova biedē ar milzu sodiem automašīnu īpašniekiem

Jauns.lv

Skandalozais partijas “Jaunlatvieši” aktīvists Rūdolfs Brēmanis sociālajā vietnē "TikTok" sācis biedēt ļaudis ar to, ka ikvienam, kurš savu automašīnu ir atstājis apsnigušu, būs jāšķiras no 350 eiro. Savukārt viņa draudzene, Saeimas deputāte Glorija Grevcova komentārā norādījusi, ka tūlīt būs jau 500 eiro sods.

Tiesa, Brēmaņa un viņa domubiedru analoģiska satura klipu komentētāji norāda, ka 350 eiro ir maksimālais sods un patiesībā ir runa par brīdinājumu vai sodu līdz 350 eiro.

Citi norāda, ka sods nav par sniega nenotīrīšanu no automašīnas, bet situāciju, kas aprakstīta Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu 11. punktā, proti, "Transportlīdzekļu īpašnieki vai turētāji, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, nodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem."

@arklins_runa

Neaizmirsti notīrīt sniegu no sava auto. Sodas 350 Euro.

♬ original sound - Arkliņš runā

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange paziņoja, ka sniega tīrīšanas problēmas pārrunātas arī ar pašvaldības policiju, kas aktīvāk brīdinās autovadītājus, ka viņu pienākums ir notīrīt sniegu ap automašīnu, ja viņi automašīnu tur konkrētajā vietā ilgāk nekā trīs dienas. Tāpat tiks sniegta informācija par ielu tīrīšanu, lai autovadītāji pārvietotu savas automašīnas, ļaujot sniega tīrītājiem veikt savus pienākumus.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad Brēmanis izcēlies ar apgalvojumiem, kas izrādījušies nepatiesi. Šovasar pēc augusta krusas viņš savā “Facebook” kontā izplatīja video, apsūdzot pašvaldības policiju, kura uzliekot sodu autovadītājiem, kuri centušies paglābties no krusas.

30. novembrī Rīgu pārklājusi sen neredzēti bieza sniega sega

Rīgā naktī uz ceturtdienu sākās spēcīga snigšana un, atbilstoši laika prognozei, tā turpināsies visas dienas garumā. Novembra pēdējā dienā novērojumu ...

gallery icon

“Šodien Rīgā pašvaldības policija esot likusi naudas sodus visiem tiem, kas bija noparkojušies nelikumīgi zem tiltiem, lai viņiem nesasit mašīnas. Ja tā tiešām ir taisnība, tad ko tad tagad teiks Pašvaldības policijas miliči, pildījāt pavēles, vai? Jūs tiešām nevarējāt aizbraucot paskatīties, novērtēt situāciju un nelīmēt tos sodus? Jautājums arī Rīgas domei, nezinu pat, kurš tur tagad ir priekšnieks, laikam vietas izpildītājs Ķirsis. Ārzemēs pēc šādas situācijas nekad mūžā šāds cilvēks netiktu par mēru, viņš pat netiktu pārvēlēts vairs nekad,” klāstīja Brēmanis.

Sazinoties ar Rīgas pašvaldības policijas runasvīru Tomu Sadovski, “Kas Jauns Avīze” secināja, ka Brēmanis darbojies ar nepārbaudītām ziņām un nav teicis patiesību. Kaut arī policija saņēma visai daudz izsaukumu uz dažādām patiltēm, kur negaisa laikā bija novietotas automašīnas, neviens no šiem autovadītājiem nav sodīts.

“Visos gadījumos, kur autovadītāji bija uz vietas, ar viņiem tika veiktas profilaktiskas pārrunas, taču, ņemot vērā apstākļus, policijas darbinieki sodu nevienam nepiemēroja. Dažos citos gadījumos uz automašīnu vējstikliem tika atstāts informatīvs uzraksts, ka ikdienā šeit transporta līdzekli atstāt nedrīkst,” toreiz paziņoja Sadovskis.