Ziemassvētku vecīšu skrējiens

Šodien, 3. decembrī, Vecrīgā notika ikgadējais visai ģimenei paredzētais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurā tika vākti līdzekļi programmai "Care Mobile", ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 3. decembris, 19:43

FOTO: Ziemassvētku vecīši ikgadējā labdarības skrējienā jož pa Vecrīgas ielām

Jauns.lv/LETA

Šodien, 3. decembrī, Vecrīgā notika ikgadējais visai ģimenei paredzētais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurā tika vākti līdzekļi programmai "Care Mobile", kas nodrošina bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem, informēja Rīgas Starptautiskā Rotari kluba pārstāvis Kārlis Bankovičs.

Lai piedalītos pasākumā, tā dalībniekiem bija jāiegādājas biļete, kas nodrošināja dalībniekus arī ar Ziemassvētku vecīša tērpu.  

Ziemassvētku vecīšu skrējiens notiek kopš 2008.gada. Pērn labdarības skrējienā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku. Savāktie līdzekļi izlietoti atbalstot dažādas organizācijas Latvijā. Šogad līdzekļi tiks novirzīti organizācijas "Ronald McDonald House Charities Latvija" (RMHC Latvija) bērnu programmai "Care Mobile". Bankovičs klāsta, ka daudziem bērniem un pusaudžiem, kuri dzīvo lauku reģionos, nav pieejami kvalificēti medicīnas speciālisti tuvu viņu mājām. Lai apmeklētu medicīnas speciālistu, ģimenei jāmēro liels attālums līdz Rīgai, daudzām ģimenēm trūkst līdzekļu šādu braucienu veikšanai.

Bērnu programma "Care Mobile" šogad deviņu mēnešu laikā ir sniegusi vairāk nekā 4000 bezmaksas medicīniskās konsultācijas 3300 bērniem 40 dažādās vietās Latvijas lauku reģionos un 303 medicīniskās konsultācijas 212 ukraiņu bērniem, kuri uzturas Latvijā. Tāpat RMHC Latvija sniedz medicīnisko aprūpi arī iedzīvotājiem Ukrainā. Deviņu mēnešu laikā dažādās Ukrainas vietās sniegta medicīniskā palīdzība 14 610 pacientiem.

Rātslaukumā tiek iedegta Ziemassvētku egle

Pirmā Ziemassvētku egle Rīgā šogad tika iedegta Rātslaukumā kopā ar dziedātājiem Ievu Sutugovu, Ati Ieviņu un vokālo grupu "Fortūna". ...

gallery icon

Pirmā Ziemassvētku egle Rīgā šogad tika iedegta Rātslaukumā kopā ar dziedātājiem Ievu Sutugovu, Ati Ieviņu un vokālo grupu "Fortūna". Pasākuma laikā varēja sekot līdzi egles piedzīvojumiem ceļā no Gaujas mežniecības – Siguldas novada Jūdažiem - uz Rātslaukumu. Pasākuma izskaņā notika Ziemassvētku egles iedegšanas ballīte – dejas un rotaļas DJ Markus Rivas vadībā. Pasākumu vadīja Kaspars Ozoliņš.

Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā

3. decembrī Ziemassvētku egle tika iedegta Doma laukumā. Pasākuma laikā uzstājās Māris Sirmais un koris "Latvija", kā arī bērnu ansamblis ...

gallery icon

Ziemassvētku egle tika iedegta arī Doma laukumā. Pasākuma laikā uzstājās Māris Sirmais un koris "Latvija", kā arī bērnu ansamblis "Knīpas un Knauķi".