Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā

3. decembrī Ziemassvētku egle tika iedegta Doma laukumā. Pasākuma laikā uzstājās Māris Sirmais un koris "Latvija", kā arī bērnu ansamblis ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 3. decembris, 17:56

FOTO: cilvēki Doma laukumā un Rātslaukumā sapulcējas, lai iedegtu pilsētas Ziemassvētku egles

Jauns.lv

Svētdien, 3. decembrī, Rātslaukumā un Doma laukumā tika iedegtas Rīgas Ziemassvētku egles.  

Pirmā Ziemassvētku egle Rīgā šogad tika iedegta Rātslaukumā kopā ar dziedātājiem Ievu Sutugovu, Ati Ieviņu un vokālo grupu "Fortūna". Pasākuma laikā varēja sekot līdzi egles piedzīvojumiem ceļā no Gaujas mežniecības – Siguldas novada Jūdažiem - uz Rātslaukumu. Pasākuma izskaņā notika Ziemassvētku egles iedegšanas ballīte – dejas un rotaļas DJ Markus Rivas vadībā. Pasākumu vadīja Kaspars Ozoliņš.

Rātslaukumā tiek iedegta Ziemassvētku egle

Pirmā Ziemassvētku egle Rīgā šogad tika iedegta Rātslaukumā kopā ar dziedātājiem Ievu Sutugovu, Ati Ieviņu un vokālo grupu "Fortūna". ...

gallery icon

Ziemassvētku egle tika iedegta arī Doma laukumā. Pasākuma laikā uzstājās Māris Sirmais un koris "Latvija", kā arī bērnu ansamblis "Knīpas un Knauķi". Pirms tam notika ikgadējais visai ģimenei paredzētais Ziemassvētku vecīšu skrējiens un gājiens "Santa's Fun Run and walk", kura maršruts vedīs cauri Vecrīgas ielām.

Tāpat tika iedegta egle arī Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā. Egles iedegšanas pasākumā "Ziemassvētku gaisma" piedalījās aktrise Vita Baļčunaite un Ziemassvētku vecītis.

Turpinot tradīciju, jau ceturto gadu pilsēta dāvina egles no Rīgas mežiem arī Rīgas apkaimju biedrībām. Par to rotāšanu rūpējas paši iedzīvotāji. Šogad šādas iedzīvotāju izgreznotas eglītes rotās 19 apkaimes.

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, šajā nedēļas nogalē no 30. novembra darbu sāks Esplanādes tirdziņš, kurā ikvienu apmeklētāju priecēs arī “Trušu karaliste”, savukārt 3. decembrī durvis vērs tradicionālais Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņš un līdz pat Ziemassvētkiem trešdienās rīdzinieki būs gaidīti arī Vidzemes tirgū.

Ziemassvētku tirdziņš Esplanādē

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam darbu sācis Ziemassvētku Esplanādes tirdziņš, kurā ikvienu apmeklētāju priecēs arī "Trušu karaliste". Esplanādes tirdziņā izrotātajās ...

gallery icon