foto: ekrānuzņēmums no video
Restorāns "COD" izplata paziņojumu saistībā ar Murada Juško vardarbīgo rīcību pret sievieti
Attēls no notikuma vietas.
Sabiedrība
2023. gada 30. novembris, 18:30

Restorāns "COD" izplata paziņojumu saistībā ar Murada Juško vardarbīgo rīcību pret sievieti

Jauns.lv

"Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļautais restorāns "COD" soctīklā "Instagram" publicējis paziņojumu saistībā ar Murada Juško agresīvo uzvedību pret sievieti.

Jauns.lv jau vēstīja, restorānā "Space Falafel" fiksēts agresīvs konflikts, kurā iesaistīts vairāku Rīgā populāru restorānu izveidotājs Murads Juško un kāda nezināma sieviete.

"Viņš uztraucas par to, ko izdarīja un nožēlo izdarīto. Protams, ka nav nekāda attaisnojuma šādai rīcībai. Vīrietis tā nedrīkst darīt, ja arī viņu aizskāra, tad vajadzēja iet vienkārši prom," portālam Jauns.lv pauda persona, kurai bija informēta par notikušo.

Soctīklu lietotāji asi nosodījuši šādu Juško rīcību. 

Tagad restorāns "COD" publicējis atbildi: ""COD" restorāna darbinieku vārdā izsakām lielu nožēlu par notikumiem, kuros iesaistīts Murads Juško un atvainojamies visiem, kas šajā situācijā cieta. Agresija nav pieņemama, bet tam, kas to pieļāvis ir jāatbild par savu nodarījumu. 

Apzinoties šo, un uzņemoties atbildību par savu personīgo rīcību, Murads Juško ir atkāpies no "COD" valdes locekļa amata. Tāpat viņam turpmāk nepiederēs uzņēmuma daļas, šis juridiskais process patlaban ir uzsākts.

"COD" - tā nav viena cilvēka radīta vieta, savukārt notikušo pārkāpumu ir izdarījis konkrēts cilvēks, kuram par to arī jāatbild. "COD" - tie esam mēs, restorāna darbinieki, kuri ir ieguldījuši lielu darbu, idejas un enerģiju, lai sniegtu saviem viesiem vislabāko pieredzi. 

Daudziem no mums "COD" ir vairāk nekā darbs. Mēs neesam saistīti ar incidentu un nevarējām to nekā ietekmēt. Mēs esam pret vardarbību. Taču šobrīd uztraucoša ir tendence izplatīties nepārbaudītām baumām. Aicinām kritiski izvērtēt informāciju, lai ar nepatiesiem komentāriem neturpinātu vardarbību pret cilvēkiem, kas nekādā veidā nav saistīti ar notikušo

No šodienas "COD" vadību pārņem restorāna direktore Megija Ozola un šefpavārs Artūrs Taškāns, bet visa pārējā komanda turpina no sirds strādāt un rūpēties par mūsu viesiem."