foto: president.lv
Eksprezidents Valdis Zatlers Likteņdārzā runās par šodienu
Valdis Zatlers savas prezidentūras noslēguma pasākumā „Tas vārds, kam spēks” Likteņdārzā 2011. gada jūlijā.
Sabiedrība
2023. gada 24. novembris, 05:48

Eksprezidents Valdis Zatlers Likteņdārzā runās par šodienu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bijušais Latvijas prezidents no 2007. līdz 2011. gadam Valdis Zatlers, kurš ievērojams ar to, ka bija pirmais Valsts prezidents pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kas atlaida Saeimu, un valsts pirmā augstākā amatpersona, kura nesaņēmu atbalstu Saeimā savai otrreizējai pārvēlēšanai Rīgas pils saimnieka amatā, sestdien, 25. novembrī pulksten 13.00 visus aicina uz cikla “Tikšanās ar personībām” pasākumu Likteņdārza Saieta namā.

Pats eksprezidents saka: “Kas priekš manis ir Likteņdārzs? Tas ir mūsu kopējais liktenis. Ir svarīgi, ka šāda vieta pastāv. Vieta, kas iemieso visu to, kas ar mūsu tautu ir noticis, notiek un notiks. Cilvēkiem šāda vieta ir nepieciešama.

Visaugstākais punkts it tas, kas ir šobrīd. Nevis kavēties atmiņās, ko izdarīju, ko neizdarīju. Visvairāk man patīk runāt par šodienu”.

Valdis Zatlers prezidentūras laikā

Valdis Zatlers prezidentūras laikā.

gallery icon

Valdis Zatlers ir ne tikai kādreizējais prezidents un daudzu pacientu iecienīts ārsts. Viņa biogrāfijā ir rakstītas daudzas aktivitātes un atbildības, kuras apstiprina spēcīgu, daudzpusīgu un dziļu personību. Savulaik viņš nodarbojies gan ar basketbolu, gan bijis bundzenieks, Jauns.lv pastāstīja Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Šmidre.

Sarīkojumu cikls “Tikšanās ar personībām”, kurā viesosies Valdis Zatlers ļauj klātienē iepazīt cilvēkus, kuri devuši nozīmīgu pienesumu Latvijas kultūrā, politikā, zinātnē un citās jomās. Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

2022. gada 18. augustā atklātais Saieta nams ir viens no centrālajiem objektiem Likteņdārzā un tas ir jauns kultūras un sabiedriskās dzīves centrs visā Aizkraukles novadā. Ēka telpiski veidota kā kalns vai tilta aizsākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju – no pagātnes uz nākotni.

Jāpiebilst, ka prezidents Valdis Zatlers 2008. gadā, kad, sagaidot Latvijas valsts simtgadi, uzsāka Likteņdārza veidošanu, viņš kļuva par šīs idejas patronu.  Likteņdārzs ir monumentālās ainavu arhitektūras ansamblis uz Daugavas pussalas Koknesē, kas tapis pēc japāņu vides arhitekta Šunmjō Masuno projekta kā koru svītas metafora, kas sastāv no prelūdijas un sešām daļām - “vieta, kur sastopas pagātne, tagadne un nākotne. Vieta, kur rast mierinājumu, smelties spēku un gūt iedvesmu piepildīt sapņus”. Likteņdārzs tapis to Latvijas iedzīvotāju, kurus Latvija zaudēja 20. gadsimtā, piemiņai. 

Valdis Zatlers atklāj grāmatu "Kas es esmu"

gallery icon

Zatlers un ielu vingrotāji

gallery icon