Mangaļsalas iedzīvotāji palikuši bez pārtikas veikala

Teju pusotrs tūkstotis Mangaļsalas iedzīvotāju kopš septembra vidus palikuši bez vienīgā pārtikas veikala. Mangaļsalas iedzīvotāja, rakstniece Sandra Švarca pauž: “Visgrūtāk ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 24. novembris, 05:03

“Atrasties šādā situācijā ir mežonīgi!”. Mangaļsalas iedzīvotāji sašutuši par vienīgā veikala slēgšanu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Teju pusotrs tūkstotis Mangaļsalas iedzīvotāju kopš septembra vidus palikuši bez vienīgā pārtikas veikala. Mangaļsalas iedzīvotāja, rakstniece Sandra Švarca pauž: “Visgrūtāk veciem cilvēkiem un tiem, kuri aizmirsuši nopirkt, piemēram, maizīti. Protams, neviens nevar piespiest uzņēmējus atvērt veikalu, bet, dzīvojot Rīgā, atrasties šādā situācijā ir mežonīgi”.

Jāteic, ka veikals Albatrosu ielā bija arī tirdzniecības vieta, kur iepirkās simtiem ekskursantu un dabas mīļotāju, kuri devās aplūkot Mangaļsalas molu vai pastaigā pa dabas parku “Piejūra”, iegādājoties atspirdzinājumus un uzkodas.

Sandra Švarca Jauns.lv pauda: “Šī gada 15. septembrī it kā uz remontu tika slēgts vienīgais veikals Mangaļsalā. Tagad tuvākā pārtikas tirdzniecības vieta ir Vecāķos. Nekādus remonta darbus neviens neveic, un teju 1500 cilvēki šajā galvaspilsētas rajonā ir palikuši bez iespējas iegādāties maizi tuvu pie mājām. Protams, neviens nevar piespiest uzņēmējus atvērt veikalu, bet, dzīvojot Rīgā, atrasties šādā situācijā ir mežonīgi! 

Cilvēki iztiek dažādi - kāds pasūta piegādi mājās no “Barbora” vai “Rimi”; kāds ved ar personīgo auto no lielveikaliem, kuri ir pa ceļam no darba; daudzi dodas divu stundu ilgā iepirkšanās tūrē uz Vecmīlgrāvi vai apmēram tikpat ilgā braucienā uz Vecāķiem (mums autobuss nav biežs prieks). Visgrūtāk veciem cilvēkiem un tiem, kuri aizmirsuši nopirkt, piemēram, maizīti”.

Vienīgā veikala slēgšana Mangaļsalā radījusi problēmas desmitu desmitiem vietējo iedzīvotāju, jo vienīgais sabiedriskais transports – 24. maršruta autobuss, kas brauc uz šo apkaimi, dienas laikā kursē vien divas reizes stundā, bet brauciens uz tuvāko veikalu ir vismaz četru pieturu attālumā pa mežainu apvidu. Katrā ziņā kājām uz tuvāko bodi mangaļsaliešiem nav viegli aiziet.

foto: Rojs Maizītis/Jauns.lv
Tagad, lai iegādātos dienišķo maizīti mangaļsaliešiem jāmēro ceļš uz Vecāķiem vai Vecmīlgrāvi, jo apkaimē vienīgais veikals ir slēgts. Tas prasa apmēram divas stundas laika.

Mangaļsalas pārtikas veikals ietilpst veikalu ķēdē “Vesko”, ko pārvalda SIA “Baltstor”. Tās valdes prokūriste Indra Granateka Jauns.lv pavēstīja: “Veikals Albatrosu ielā 11 pieder neatkarīgam partnerim, kurš strādā zem “Vesko” zīmola. Šobrīd veikalā notiek remontdarbi. Tomēr mums nav precīzas informācijas, kad veikals tiks atvērts.

Kā iepriekš minēju - veikals pieder neatkarīgam partnerim, tāpēc tas būs viņa lēmums (kad veikals tiks atvērts), kuru šobrīd nevaram komentēt. Tomēr varam nomierināt - veikals netiek likvidēts un atvērsies pēc remonta, tā kā Mangaļsalas iedzīvotāji nepaliks bez sava pārtikas veikala. Savukārt cita veikala atvēršana Mangaļsalā pagaidām nav plānota”.

Lai arī aiz veikala slēģiem nevar redzēt, ka tur notiek remontdarbi, tomēr kaut kāda rosība tajā norit. Pie veikala sastaptais strādnieks Jauns.lv teica, ka veikals it kā tapšot atvērts pēc mēneša. Šo brīdi gaida arī simtiem Mangaļsalas iedzīvotāju.