foto: Rīgas dome
5000 eiro uz rokas? Internetā vaicā - kā Rīgas domnieks Radzevičs var nēsāt tik šiku rokaspulksteni
Rīgas domnieks Juris Radzevičs (pa labi), tiekoties ar sociālajiem uzņēmējiem lepni demonstrē visnotaļ skaistu rokaspulksteni.
Sabiedrība
2023. gada 9. novembris, 10:36

5000 eiro uz rokas? Internetā vaicā - kā Rīgas domnieks Radzevičs var nēsāt tik šiku rokaspulksteni

Jauns.lv

Rīgas domes (RD) Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Juris Radzevičs pievērsis sociālo tīklu uzmanību visādi citādi ikdienišķam domes darbadienas notikumam.

Šonedēļ 7. novembrī Radzevičs, kurš domē pārstāv partiju "Gods kalpot Rīgai!" (GKR), tikās ar sociālajiem uzņēmējiem.

Sociālās uzņēmējdarbības filozofija ir - ir risināt kādu būtisku un spiedošu sociālu problēmu vai radīt labumu sabiedrībai, atsakoties no maksimālas peļņas gūšanas uzņēmējam personīgi, kas ir būtiska atšķirība no tipiskas komercdarbības.

Tikmēr sociālajos tīklos kāds norāda, ka domnieks Radzevičs uz šo tikšanos esot ieradies ar 5000 vērtu "Montblanc" rokaspulksteni:

Biznesa aprindās rokaspulkstenis jau izsenis ir sasniegumu un varēšanas simbols.

Skatījāmies domnieka valsts amatpersonas deklarācijā, lai gūtu priekšstatu par to, vai tas tā varētu būt arī šajā gadījumā.

Radzeviča deklarācija par 2022. gadu atklāj, ka, papildus darbam RD viņš saņēmis algu arī Rīgas Stradiņa universitātē (kā lektors), SIA "Latgales Ceļdaris" un AB "HISK" Latvijas filiālē (ceļu un maģistrāļu būvniecība):

foto: Ekrānuzņēmums no "VID"
Jura Radzeviča ienākumu avoti 2022. gadā.

Vēl Radzevičs deklarācijā aplūkotajā periodā ziedojis asinis un saņēmis apdrošināšanas atlīdzību.

Deklarācija par 2022. gadu norāda, ka kopumā Radzevičs guvis vairāk nekā 80 000 eiro ienākumus.

Radzevičam ir arī 50 604, 98 eiro uzkrājumi AS "Swedbank" un 309, 28 eiro uzkrājumi AS "Citadele banka".

Domniekam pieder visnotaļ interesanti spēkrati - 1992. gada BMW 318 un 1960 gada GAZ 21. Kopīpašumā Radzevičam ir nekustamais īpašums Rīgā un Engures pagastā.

Publiski pieejamas fotogrāfijas gan liecina, ka Radzevičam konkrētais rokaspulkstenis ap roku bijis vēl 2020. gada sākumā.

Deklarācija par to gadu norāda 13 254, 04  eiro uzkrājumus AS "Swedbank"  un 28 237, 53 eiro uzkrājumus AS "Citadele banka", kā arī vēl vienu papildu nekustamo īpašumu Rīgā (zeme un ēkas).

Vēl 2019. gada deklarācija, kad Radzevičs bija Rīgas pilsētas izpilddirektors, norāda, ka viņš bijis arī padomes loceklis AS "Rīgas siltums" ar atalgojumu 28 932 eiro, bet RD saņēmis 45 214, 26 eiro.