"Bolt Drive" sapinas komentāros par informācijas sniegšanu pazudušās mātes un zīdaiņa lietā
foto: Valsts policija
Valsts policija (VP) atkārtoti uzsvēra, ka saziņa ar "Bolt Drive", meklējot Annu Jansoni (attēlā) un Luīzi Evertovsku, notika jau 1. novembrī, pulksten 22.02.
Sabiedrība

"Bolt Drive" sapinas komentāros par informācijas sniegšanu pazudušās mātes un zīdaiņa lietā

Jauns.lv

Dienās pēc Annas Jansones un viņas meitiņas Luīzes Evertovskas bezvēsts pazušanas ar atšķirīgiem, pretrunīgiem paziņojumiem uzmanību sev pievērsa šajā stāstā iesaistītā nomas auto kompānija "Bolt Drive".

"Bolt Drive" sapinas komentāros par informācijas s...

Sabiedrībai reaģējot uz traģisko stāstu par Annas Jansones un viņas meitiņas Luīzes Evertovskas pazušanu un meklēšanu, tika izteikti pārmetumi, ka Valsts policija (VP) it kā ilgstoši nespēja atrast ar GPS aprīkoto nomas auto, kuru, kā noskaidrojās, bija izmantojusi sieviete.

Uz šiem pārmetumiem VP atbildēja ar komentāru, uzsverot, ka pazudušās sievietes un bērna meklēšana sākta nekavējoties - līdzko saņemta informācija par bezvēsts prombūtni.

VP arī paskaidroja, ka jau tajā pašā dienā (no rakstītā izriet, ka 1. novembrī, pazušanas dienā) tika pieprasīta informācija no nomas auto uzņēmuma.

"Informāciju par mašīnas iespējamo atrašanās vietu policija saņēma nākamajā dienā, 2. novembrī, no rīta, un tad arī tika atrasts spēkrats," teikts VP skaidrojumā.

Savukārt "Bolt Drive" uzsvēra, ka saziņa notikusi "vienā un tajā pašā datumā".

Kas vēl - pirmais informācijas pieprasījums no VP bijis par taksometru, bet tikai vēlāk - par nomas auto, kas izrādījies Annas Jansones izvēlētais transporta veids.

"Apliecinām, ka saziņa starp Valsts policiju un "Bolt Drive" notika vienā un tajā pašā datumā, proti, 2. novembrī. Valsts policijai mēs sniedzām informāciju no nakts vidus līdz tās pašas dienas agram rītam. Pirmo pieprasījumu no Valsts policijas "Bolt Drive" pārstāvis saņēma 2. novembrī, nakts vidū, aptuveni plkst. 03.00. Šis konkrētais Valsts policijas pieprasījums bija par iespējamiem taksometru braucieniem. Nākamo pieprasījumu, kas no Valsts policijas puses bija jau precizēts un konkrēti jau par "Bolt Drive" automašīnu, "Bolt Drive" pārstāvis saņēma tās pašas dienas – 2. novembra – agrā rītā, aptuveni plkst. 08.00," apgalvoja kompānijā.

Operatīvi sazinoties ar Valsts policijas pārstāvjiem, informācija un GPS dati par konkrēto automašīnu tika nodota nekavējoties, teikts "Bolt Drive" administrācijas atbildē Jauns.lv.

"Lai netraucētu izmeklēšanu"

Šādi atšķirīgi situācijas atstāsti no "Bolt Drive" un VP, bez šaubām, rada apjukumu un papildu jautājumus, īpaši ņemot vērā to, ka pēdējo mēnešu laikā sabiedrība pievērš pastiprinātu uzmanību VP darbam un tā vērtēšanai.

Taču drīz pēc "Bolt Drive" apgalvojuma, kurš, šķiet, formulēts ar īpašu uzsvaru, ka komunikācija notikusi "vienā dienā", precizējumu publiskoja VP.

Tajā policija oaliekpie iepriekš teiktā - ka pirmo reizi ar auto nomas kompāniju saziņa notikusi 1. novembrī, konkrētāk - pulksten 22.02.

VP saziņas veikšanai ar "Bolt Drive" ir savs speciāls tālruņa numurs 24/7 operatīvai informācijas sniegšanai dažādās situācijās, tostarp kritiskos brīžos.

Arī šajā konkrētajā gadījumā no Valsts policijas puses šis numurs tika izmantots, iepriekš informēja kompānija.

Lieki piebilst, ka šādos apstākļos "Bolt Drive" apgalvojumiem nevajadzētu atšķirties no VP apgalvojumiem, kuri līdz šim, jāpiebilst, nebija mainīti.

Jauns.lv atkārtoti vērsās pie "Bolt Drive", vaicājot, kādu iemeslu dēļ no iepriekšējās kompānijas saziņas ar medijiem, tika izlaista informācija par zvanu 1. novembrī pulksten 22.02.

Jautājumi tika formulēti šādi: "VP uzsver, ka pirmo reizi ar "Bolt Drive" sazinājās jau 1. novembra vakarā. Lūgums komentēt šo apgalvojumu un, ja tā ir patiesība, skaidrot, kāds bija šīs saziņas mērķis, iegūtā informācija, un kādēļ "Bolt Drive" iepriekšējā atbildē par šo neinformēja."

"Bolt Drive" administrācija izvēlējās uz šiem jautājumiem pēc būtības neatbildēt, atrakstot: "Mēs sadarbojāmies ar Valsts policiju, sniedzām visu pieprasīto informāciju. Lai netraucētu izmeklēšanu, vairāk informāciju šobrīd nesniegsim."

Turpinās mātes Annas meklēšana

Jau ziņots, ka 1989. gadā dzimusī Anna Jansone ar šogad pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 1. novembra rītā ap plkst. 9.00 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.

Saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija 1. novembrī nekavējoties izsludināja personas meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.

Diemžēl iepriekšējā ceturtdienā (2. novembrī) mežā Jelgavas novadā atrastas Rīgā pazudušā zīdaiņa mirstīgās atliekas.

Iesaistot plašus cilvēkresursus un tehniskos līdzekļus, šobrīd turpinās mirušā zīdaiņa mātes meklēšana, pauda Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Rūta Strautniece.

Sievietes meklēšanā iesaistījušies Valsts policijas un Zemessardzes darbinieki, kā arī kinologi un brīvprātīgie. Tāpat meklēšanā tiek izmantoti bezpilota gaisa kuģi.