foto: LETA
"Stradiņu" slimnīcas valdei izteikta neuzticība, un tā atcelta
Bijusī valdes locekle Ilze Kreicberga un valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.
Sabiedrība
2023. gada 27. oktobris, 12:36

"Stradiņu" slimnīcas valdei izteikta neuzticība, un tā atcelta

Jauns.lv

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) padome izteikusi neuzticību līdzšinējai valdei un uz gadu iecēlusi jaunu pagaidu valdi trīs locekļu sastāvā.

Pagaidu valdē iecelti augsta līmeņa profesionāļi ar kompetencēm vadībā, ārstniecībā un finansēs. PSKUS padome kā galvenos uzdevumus pagaidu valdei izvirzījusi organizatoriskās vadības uzlabošanu, būvniecības un citu attīstības projektu finanšu stabilizāciju, personāla apmierinātības un saliedētības veicināšanu. 
 
PSKUS padome izteikusi neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Ilzi Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam PSKUS padome iecēlusi slimnīcas pagaidu valdi ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu. Pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Lauris Vidzis, bet valdes locekļu amatos – Džineta Heinrihsone un Ģirts Ansons. Jaunās pagaidu valdes locekļiem ir augsta kompetence vadības, ārstniecības un finanšu jomās.

Pagaidu valdes priekšsēdētājam L.Vidzim ir Jeila vadības skolā Ņūheivenā, ASV, iegūts uzņēmējdarbības vadības maģistra grāds (MBA) ar specializāciju veselības aprūpes administrācijā, kā arī Banku augstskolā Rīgā iegūts maģistra grāds finanšu vadībā un bakalaura grāds finansēs. L.Vidža būtiskākā iepriekšējā darba pieredze vairāk nekā 10 garumā saistīta ar medicīnas nozares stratēģisko, organizatorisko, pārvaldības, veiktspējas, pārmaiņu vadības, pacientu pieredzes un finanšu uzlabošanas modeļu plānošanu un izstrādi, darbojoties tādos starptautiskos uzņēmumos kā Navigant Consulting, Philips Healthcare Ziemeļamerikā un Vestčesteras medicīnas centrā Ņujorkā, ASV.

Pagaidu valdes locekle Dž.Heinrihsone patlaban studē Rīgas Stradiņa universitātes doktora studiju programmā Veselības aprūpe, iepriekš ieguvusi pofesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā ar organizācijas vadītāja kvalifikāciju Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA un absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti ķirurga specialitātē. Līdz šim jau vairāk nekā 10 gadu Dž.Heinrihsone ir strādājusi kā PSKUS Ārstniecības departamenta direktora vietniece diagnostikas jautājumos un galvenā ārsta vietniece, iepriekš strādājusi Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras Kontroles un uzraudzības departamentā vadītāja vietnieces un Analīzes un kontroles plānošanas nodaļas vadītājas amatos, kā arī bijusi ķirurģe PSKUS Ķirurģijas klīnikā un ārste Rīgas ātrās medicīnas palīdzības stacijā.
 
Pagaidu valdes loceklis Ģ.Ansonam ir profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā ar uzņēmumu un organizāciju (iestāžu) vadītāja kvalifikāciju un akadēmiskais sociālo zinātņu bakalaura grāds tiesību zinātnē, kas iegūti Rīgas Stradiņa universitātē. Līdz šim Ģ.Ansons pilda valdes locekļa pienākumus ar finanšu vadības kompetenci VSIA Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs, bet iepriekš darbojies valdes locekļa, finanšu direktora un finansista amatos dažādos uzņēmumos.
 
PSKUS jaunā pagaidu valde pilnvaru termiņš sākas 2023. gada 28. oktobrī.