Bauskā atklāts jau otrais Halovīnu šausmu parks

No 10. oktobra līdz 5. novembrim Bauskas pilskalnā jau otro gadu pēc kārtas iekārtojies “Halovīna šausmu parks”. Organizatori sola, ka ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 13. oktobris, 05:55

FOTO: stājies pretī bailēm! Bauskā atklāts Halovīna šausmu parks

Jauns.lv

No 10. oktobra līdz 5. novembrim Bauskas pilskalnā jau otro gadu pēc kārtas iekārtojies “Halovīna šausmu parks”. Organizatori sola, ka pērn uzkrātā pieredz šogad ļaus izskaust pieļautās kļūdas un sniegt izcilu rezultātu parka apmeklētājiem.

Pērn šausmu parks guva necerēti lielu atsaucību, ka pārsteidza pat organizatorus, bet apmeklētāji gan savu sajūsmu, gan šoku par milzīgo cilvēku pieplūdumu un garajām rindām pauda sociālo mediju ierakstos un fotogrāfijās.

“Atsauksmes no apmeklētājiem bija ļoti pozitīvas, kas deva lielu jaudu un enerģiju darboties tālāk arī šogad. Cilvēki bija priecīgi un pārsteigti redzēt pie mums Latvijā kaut ko jaunu, īpaši rudenīgi vēsajā laikā, kad ārā jau vairs nekas nenotiek. Protams, bija arī pa kādai negatīvai replikai, bet tās tikai palīdz mūsu idejām augt un attīstīties. Tāpat arī vietējie ēdināšanas uzņēmumi un veikali bija ļoti apmierināti ar lielo cilvēku plūsmu gada klusajā periodā,” stāsta A. Ābolkalna.

Ābolkalna atklāja, ka šogad Šausmu parkā gaidāma pavisam cita ekspozīcija. Tāpat darbosies virtuālā māja, šausmu istaba, būs sastopami dzīvie tēli. Katru nedēļas nogali Bauskas pilskalna parku izgaismos iespaidīgs lāzeršovs.

“Lāzeršovs būs izbaudāms sestdienās un svētdienās no pulksten trijiem dienā līdz desmitiem vakarā ar domu, lai cilvēki nedrūzmējas, nebrauc tik lielā skaitā, lai ieplāno sev īpašo nedēļas nogali, kad ierasties mūsu pilsētā. Mēs strādāsim šogad 27 dienas,” paziņo Ābolkalna. Viņa papildina, ka parka teritorijā darbosies ēdinātāji, tirgotāji, šogad, lai paplašinātu izklaides, par atsevišķu samaksu būs pieejami karuseļi no Holandes.

Ieeja pasākumā bērniem līdz sešu gadu vecumam, kā arī cilvēkiem ar invaliditāti būs bez maksas. Citiem būs jāiegādājas biļetes. Jautājot, vai paredzētas atlaides ar Bauskas novada personalizēto iedzīvotāja karti, A. Ābolkalna norādīja, ka joprojām tiek gaidīts pašvaldības lēmums. Tāpēc šobrīd par īpašām atlaidēm tieši Bauskas novada iedzīvotājiem komentāru nebūs. Tāpat netika atbildēts, vai būs iespējams iegādāties biļetes internetā. Šobrīd publiskotā informācija liecina, ka biļetes tiks tirgotas pirms ieejas parkā.

Tradicionālā Halovīna parāde Ņujorkā

Ņujorkas Halovīna parāde, kurā var piedalīties ikviens svētku kostīmā, pirmos reizi tika noorganizēta 1973.gadā un strauji izauga plašā pasākumā, kas ...

gallery icon

Bauskas kultūras centra (BKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristiāna Paula Lībiete atzīmē, ka šobrīd, Šausmu parka uzbūves laikā, teritorija nav slēgta, iedzīvotāji var droši doties pastaigās. Estrādes apkārtne ir norobežota ar brīdinājuma lentēm, tās apmeklētāji aicināti nešķērsot. Savukārt laika periodā, kad norisināsies pats pasākums, pilskalna parks pastaigu cienītājiem, kuri nedodas uz Halovīna atrakcijām, būs slēgts.

Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka tiltiņš uz Ķirbaksalu tiks demontēts līdz ar sala iestāšanos. No otrdienas, 10. oktobra, iedzīvotājiem pastaigām jāizmanto ceļš gar Mūsas krastu. Šausmu parka darbības laikā Bauskas novada pašvaldības policija nodrošinās kārtību pilsētā, bet pasākuma teritorijā par kārtību jārūpējas pasākuma organizatoram, norādīja pašvaldībā.