foto: Edijs Pālens/LETA
"Putin hu**o!" vandaļi apzīmējuši partijas "Stabilitātei!" biroja sienas
Politiskās partijas "Stabilitātei!" valdes loceklis Aleksejs Rosļikovs.
Sabiedrība
2023. gada 2. oktobris, 13:58

"Putin hu**o!" vandaļi apzīmējuši partijas "Stabilitātei!" biroja sienas

Jauns.lv

Partijas "Stabilitātei!" līderis Aleksejs Rosļikovs sociālajos tīklos ierunājis video, veltot vārdus personai vai personām, kuras apzīmējušas politiskā spēka biroja ēkas sienas. Uz tām vairākās vietās uzrakstīts Ukrainā plaši lietotais sauklis "Putin hu**o!".

Rosļikova filmētajā video, kurš ievietots "Facebook", redzams, ka konkrētā frāze uzpūsta ar krāsu.

"Šis ir par mūsu kaimiņvalsts prezidentu," video sākumā komentē partijas līderis. Spriežot pēc viņa teiktā, ar šādām aktivitātēm partija ir saskārusies jau iepriekš.

"Rādīt šo degradāciju - tas nav labākais variants. Pēc patriotisma arī nesmaržo. Dārgais draugs, māksliniek, nāc biežāk, trenē roku, taču saproti - mūsu valsti izvilkt no situācijas, kurā tā ir, ar šādiem uzrakstiem neizdosies. Mēs nesāksim par šo apvainoties," turpinājumā saka Rosļikovs.

Jau vēstīts, ka nesenā partijas pasākumā "Stabilitātei!" vadība kā tuvākās nākotnes mērķus ieskicēja kandidēšanu pašvaldību vēlēšanās, Eiropas Parlamenta vēlēšanās un - nākamajās Saeimas vēlēšanās 2026. gadā.

Aktuālie partiju reitingi liecina, ka "Jaunā Vienotība" (JV) septembrī ir zaudējusi populārākās partijas statusu, kuru partija turēja kopš 2022. gada aprīļa, un aizvadītajā mēnesī partiju reitingu līderpozīcijā izvirzījusies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), sestdien, atsaucoties uz pētījumu aģentūras SKDS veikto aptauju, sestdien vēsta Latvijas Televīzija.

JV reitings septembrī piedzīvojis straujāko kritumu gada laikā.

Ja tagad notiktu Saeimas vēlēšanas, par JV balsotu 7,7% vēlētāju, savukārt vēl augustā tie bija 10,3%.

Septembrī popularitātes kritumu piedzīvoja arī "Latvijai pirmajā vietā", Apvienotais saraksts un arī "Stabilitātei!".

Tikmēr līdztekus ZZS septembris popularitātes kāpumu nesis arī Nacionālajai apvienībai (NA).

Pārrēķinot reitingus starp balstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, un ņemot vērā respondentu gatavību piedalīties vēlēšanās, aina nedaudz izmainās.

Vismaz pagaidām JV te saglabā līderpozīciju. Taču uz pēdām jau min "Progresīvie" un ZZS.Septembrī, ja notiktu Saeimas vēlēšanas, piecu procentu barjeru varētu pārvarēt visas tās partijas un to apvienības, kas iekļuvušas 14. Saeimā, un, iespējams, arī "Saskaņa".

Pavisam tika aptaujāts 1081 pilsonis tiešās sarunās, kā arī internetā visos Latvijas reģionos.