Tēvu diena Motormuzejā

Šodien, 10. septembrī, Rīgas Motormuzejā norisinājās Tēva dienas klasisko auto salidojums.

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 10. septembris, 16:48

FOTO: Motormuzejā Tēva diena notikusi ar motoru rūkoņu fonā 

Jauns.lv

Šodien, 10. septembrī, Rīgas Motormuzejā norisinājās Tēva dienas klasisko auto salidojums, vēsta Motormuzeja pārstāvji.

Pasākuma viesi varēja apskatīt ap 160 klasiskos automobiļus un motociklus. Kā interesantākos dalībniekus var minēt BMW 327/328, Chevrolet Nova, vairākus klasiskos Porsche 911, Alfa Romeo SZ, Nissan Cefiro A31, Nissan Cima un Bentley Arnage.

"Youngtimer Rally" organizators Valts Ceplevičs norāda, ka papildus spēkratiem, bija ģimenēm draudzīgas aktivitātes, par ko parūpējās Rīgas Motormuzejs. Bija iespēja nofotogrāfēties foto stūrī, bet bērniem paredzēta Tēvu dienas pastkaršu darbnīca un vēsturisko pedāļauto sacensības.

Biķernieku trasē norisinājās arī sacensības - par tradīciju kļuvušo bērnu vēsturisko pedāļauto sacensības, kas norisinājās Biķernieku trasē. Uz sacensībām bija aicināti visi, kuriem ir savi klasiskie pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 centimetrus. 

Interesentiem ierobežotā skaitā bija iespēja piedalīties sacensībās ar Antīko Automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja sarūpētajiem pedāļauto. 

Desmitās Tēva dienas pasākumi Rīgā

Rīgā šodien desmito reizi norisinās Tēva dienas gājiens un festivāls.

gallery icon

Saukārt Tallinas ielas kvartālā šodien atzīmēs Tēva dienu, kuras laikā notiks izglītojošas aktivitātes bērniem ar vecākiem, tēviem veltīta diskusija un rokgrupas "Līvi" koncerts.

Tukuma novadā, Melnezera apkārtnē, notika Tēva dienai veltīts pasākums "Mēs ar tēti! Kolosāli!". Pasākuma laikā ģimenes varēja piedalīties dažādās aktivitātēs, veicot dažādas grūtības uzdevumus mobilajā virvju trasē, būs izaicinājumi mežā, šaušana ar loku, orientēšanās, laivošana un citi.

Par atmosfēru gādās dīdžejs, bet noslēgumā uzstāsies seno cīņu un folkloras kopa "Vilkači". 

Mārupes novada Piņķos godinot tēvu lomu un nozīmību ģimenē, biedrība "Pierīgas partnerība" kopā ar sadarbības partneriem - biedrību "Jaunolaines attīstībai" un Babītes Kultūrizglītības centru - īstenoja daļu no projekta "Tēvu diena "Drošās rokās"". Tēvi, pavadot laiku kopā ar bērniem, varēja izzināt dažādus drošības aspektus. Pasākumā piedalījās Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestas, Latvijas valsts Zemessardze, Valsts policija, Drošas velobraukšanas skola.

Tikmēr pasākumā "Tēva diena Liepājā" no Redana uz Liepājas muzeju devās bezmaksas muzikālais autobuss. Brauciena laikā par dzīvespriecīgu noskaņojumu rūpējās saksofonists Edgars Jānis Kārkliņš un ģitārists Māris Kupčs.

Karostā, Redanā, ģimenes varēja piedalīties dažādās darbnīcās un sacensībās. Redans ir daļa no 19.gs beigās būvētā cara laika cietokšņa Liepājas Karostā. Tagad Redanā ir iespējams iepazīties ar Karostas, Liepājas cietokšņa vēsturi un varonīgo Liepājas aizstāvēšanu 1919.gadā.