Sabiedrība
2023. gada 7. septembris, 13:43

VIDEO: pie Saeimas norit pikets pret dārgu elektrību - to vada "Ufo" un bijušais Valkas mērs

Jauns.lv

Šodien pie Latvijas parlamenta sapulcējās neliela, taču raiba politiķu un aktīvistu grupa, kura iestājās pret jaunajiem AS "Sadales Tīkls" tarifiem.

To, ka būs viedokļa paušana pie Saeimas jau iepriekšējā nedēļā ziņoja Valkas bijušais mērs Vents Armands Krauklis (“Vidzemes partija”).

““Latvenergo” koncerna peļņa 1. pusgadā 222,5 miljoni eiro! Tas pierāda, ka stāsti par “Sadales Tīkla” nespēju nodrošināt pakalpojumu, ja atcels jaunos, kosmiskos tarifus ir salti meli! Aicinu visus uz piketu pie Saeimas 7. septembrī pulksten 11! ST tarifi jāatceļ nekavējoties!” iepriekš portālā “Twitter” sašutumu pauda Krauklis.

Pie Saeimas norit pikets pret dārgu elektrību

Šodien pie Latvijas parlamenta sapulcējās neliela, taču raiba politiķu un aktīvistu grupa, kura iestājās pret jaunajiem AS "Sadales Tīkls" tarifiem.

gallery icon

No Valkas atceļojušajam eks-mēram klāt piebiedrojās visnotaļ interesanta politiķu grupa, radot iespaidu, ka šis varētu būt sākums jaunai politiskai sadarbībai starp vairākiem spēkiem.

Klātienē ieradās arī “Apvienība iedzīvotājiem” kas ir nacionāli konservatīva reģionālā politiskā partija, kuras valdē ietilpst zināmā radio personība Kaspars Upaciers jeb “Ufo”.

Bija arī “Platforma 21” pārstāvji Raimonds Lazdiņš un Agris Freifalts.

Protestē trīs mazās partijas

Šī ir bijušā Saeimas deputāta Alda Gobzema partijas “Katram un Katrai” jaunākā forma, kuru tā ieguva pēc dramatiski sliktiem rezultātiem iepriekšējās parlamenta vēlēšanās (3,67% balsu).

“Skaidrs, ka nelielajām partijām ir jācenšas sadarboties, ja vēlamies ietekmēt ekonomiskos un politiskos procesus Latvijā. Ir notikušas divas abu valžu sarunas, redzam, ka ekonomiskajos jautājumos domājam līdzīgi [...],” saziņā ar Jauns.lv vēl dienās pirms piketa skaidroja Krauklis.

Par sadarbošanos ar odiozā politiķa, aktīvista Alda Gobzema iepriekšējo partiju Krauklis izteicās šādi: “[...] arī radās pārliecība, ka “Platforma 21” ir pilnībā atteikusies no Gobzema idejām un saukļiem un kļuvusi pragmātiski centriska. Esam vienojušies sadarboties gan sabiedrības informēšanā - veidojam diskusiju platformu 2+1 -, gan koordinēt citas aktivitātes. Spilgts piemērs ir pikets pie Saeimas 7. septembrī.”

Šobrīd partijas valdē ir teju visi iepriekšējā veidola “Katram un Katrai” politiķi – Raimonds Lazdiņš, Jānis Ronis, Agris Freifalts, Jānis Zalte, Aivars Strakšas un Jurijs Misjuks.

Partijā “Platforma 21” joprojām darbojas arī Karina Sprūde, kura vēl Gobzema laikos paguva izpelnīties visnotaļ neviennozīmīgu slavu.

Arī iepriekš nosauktie kungi Covid-19 pandēmijas laikā, būdami Gobzema partijas biedri, pietiekami aktīvi iesaistījās tā laika demonstrācijās.

Šajā piketā gan cilvēku bija maz - kādi piecpadsmit, divdesmit. Taču pie Valkas bijušā mēra sveicināties nāca vairāki ievēlēti lielo partiju biedri.

Piketētājiem līdzi bija saules paneļu veidolā darināti plakāti un cita atribūtika. Pasākums noritēja bez incidentiem.

Kādā brīdī savu atbalstu sanākušajiem, "Ufo" uzrunāts, izteica arī Maestro Raimonds Pauls, kuram gadījās iet garām Saeimas namam.