foto: LETA
Bijušais Valkas mērs, bijusī Gobzema partija un “Ufo” partija vienosies protestā pie Saeimas
Sabiedrība
2023. gada 4. septembris, 06:39

Bijušais Valkas mērs, bijusī Gobzema partija un “Ufo” partija vienosies protestā pie Saeimas

Jauns.lv

Ar visnotaļ interesantu paziņojumu sociālajos tīklos nupat uzmanību pievērsa Valkas bijušais mērs Vents Armands Krauklis (“Vidzemes partija”). Viņš aicinājis cilvēkus vienoties protestā pie Saeimas un pieprasīt AS “Sadales tīkla” jauno tarifu atcelšanu.

““Latvenergo” koncerna peļņa 1. pusgadā 222,5 miljoni eiro! Tas pierāda, ka stāsti par “Sadales Tīkla” nespēju nodrošināt pakalpojumu, ja atcels jaunos, kosmiskos tarifus ir salti meli! Aicinu visus uz piketu pie Saeimas 7. septembrī pulksten 11! ST tarifi jāatceļ nekavējoties!” portālā “Twitter” raksta Vents Armands Krauklis.

Te gan ir interesanta nianse. Uz kāda cita “Twitter” lietotāja jautājumu: “Kas ir šī piketa rīkotājs?” Krauklis atbild, ka “Vidzemes partija”, “Apvienība iedzīvotājiem” un “Platforma 21”.

“Vidzemes partija” ir paša Kraukļa politiskais spēks, “Apvienība iedzīvotājiem” ir nacionāli konservatīva reģionālā politiskā partija, kuras valdē ietilpst zināmā radio personība Kaspars Upacieris jeb “Ufo”.

Mazajām partijām esot jāsadarbojas

Savukārt “Platforma 21” ir bijušā Saeimas deputāta Alda Gobzema partijas “Katram un Katrai” jaunākā forma, kuru tā ieguva pēc dramatiski sliktiem rezultātiem iepriekšējās parlamenta vēlēšanās (3,67% balsu).

Ļaudis pulcējas deputāta Alda Gobzema politiskajā akcijā "Rododendrs"

Šobrīd pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, kuri atsaukušies Saeimas deputāta Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) aicinājumam piedalīties viņa izvērstajā politiskajā ...

gallery icon

Šobrīd partijas valdē ir teju visi iepriekšējā veidola “Katram un Katrai” politiķi – Raimonds Lazdiņš, Jānis Ronis, Agris Freifalts, Jānis Zalte, Aivars Strakšas un Jurijs Misjuks.

Partijā “Platforma 21” joprojām darbojas arī Karina Sprūde, kura vēl Gobzema laikos paguva izpelnīties visnotaļ neviennozīmīgu slavu.

Arī iepriekš nosauktie kungi Covid-19 pandēmijas laikā, būdami Gobzema partijas biedri, pietiekami aktīvi iesaistījās tā laika demonstrācijās.

Šāds spontāns pasākums pie Saeimas, kura organizēšanā apvienojušās trīs politiskie spēki rada saprotamu jautājumu – vai tikai starp partijām nebriest arī kāda ilgstošāka, taustāmāka sadarbība kopēju mērķu vārdā?

“Skaidrs, ka nelielajām partijām ir jācenšas sadarboties, ja vēlamies ietekmēt ekonomiskos un politiskos procesus Latvijā. Ir notikušas divas abu valžu sarunas, redzam, ka ekonomiskajos jautājumos domājam līdzīgi [...],” saziņā ar Jauns.lv skaidroja Krauklis.

Par sadarbošanos ar odiozā politiķa, aktīvista Alda Gobzema iepriekšējo partiju Krauklis izteicās šādi: “[...] arī radās pārliecība, ka “Platforma 21” ir pilnībā atteikusies no Gobzema idejām un saukļiem un kļuvusi pragmātiski centriska. Esam vienojušies sadarboties gan sabiedrības informēšanā - veidojam diskusiju platformu 2+1 -, gan koordinēt citas aktivitātes. Spilgts piemērs ir pikets pie Saeimas 7. septembrī.”