Vēstījumi uz plakātiem "Latvija Pirmajā vietā" akcijā. 26.08.2023.

Sestdienas pēcpusdienā uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera organizēto protesta akciju ""Vienotības" valdības gāšanai" pie Brīvības pieminekļa ...

gallery icon
Politika
2023. gada 26. augusts, 18:16

FOTO: vēstījumi uz Šlesera sekotāju plakātiem - kas viņiem kremt?

Jauns.lv

Sestdienas, 26. augustā, pēcpusdienā uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera organizēto protesta akciju ""Vienotības" valdības gāšanai" pie Brīvības pieminekļa ieradušies aptuveni 500 cilvēki. Kamēr partijas vadība ar Ainaru Šleseru priekšgalā kritizēja prezidentu, valdību un citus, daļa cilvēki uz protestu bija ieradušies ar plakātiem, kuros pauda savu viedokli par valstī notiekošo. Jauns.lv, apsekojot vēstījumus uz plakātiem, apkopoja, kas tad “sāp” Šlesera sekotājiem.

Nenoliedzami viens no Ķošākajiem vēstījumiem bija “Visi pret ļauno vienotību” (visi burti lieli – red.) – acīmredzot, daži no neapmierinātajiem ir atraduši ļaunuma cēloni. Savukārt citi, iespējams, pensionāru pārstāvji norādīja, ka “Pensionāri grib ēst”, acīmredzot, norādot uz nepietiekamo pensijas apmēru un dzīves dārdzību.

Kāds no pasākuma apmeklētājiem uz sava plakāta norādīja, ka, “Vara”, starp citu, “pieder tautai!”. Bija, protams, arī daudz piezemētāki vēstījumi, kā, piemēram, “Atdodiet mūsu elektrību” un tradicionālais “Atlaist Saeimu!” Netrūka arī ļaudis, kas pasākuma dalībniekiem atgādināja, ka “..Dieva valstība ir tuvu atnākusi..”

Pasākums tika sākts ar dziesmas "Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet" atskaņošanu un pie Brīvības pieminekļa pulcējušies aptuveni 500 cilvēki, tostarp, partijas redzamākie līderi - Ainārs Šlesers, Ringolds Balodis, Ramona Petraviča, Vilis Krištopans un citi.

Daudzi sanākušie tērpušies sarkanos kreklos ar uzrakstu "Atlaist Saeimu". Daļai līdzi ir Latvijas karogi. Par kārtību rūpējas partijas nolīgtie apsardzes darbinieki un policija.

Šlesera uzrunā izskanēja asa kritika pie varas esošajiem politiķiem un sabiedriskajiem medijiem. Šlesers, piemēram, kritizēja valdības lēmumu gados vecajiem Krievijas pilsoņiem likt kārtot valsts valodas pārbaudījumu. Izskanēja arī kritika par slikto demogrāfijas stāvokli valstī un politiķu aroganci, nerisinot šo problēmu.

Tāpat Šlesers kritizēja iespējamos plānus pieņemt Stambulas konvenciju, piesaucot vecāku problēmas sūtīt bērnus uz kino, kur demonstrējot pret tradicionālajām vērtībām esošas lietas.

Šlesers kritizēja prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš uzticējis valdības veidošanu esošajai labklājības ministrei Evikai Siliņai (JV), lai gan arī citām partijām esot premjera kandidāti. Šlesers uzskata, ka arī viņš esot gana labs premjera amata kandidāts.

Viņš savā runā apgalvoja, ka tagad tiekot veidota ierēdņu valdība. Tāpat Šlesers uzskata, ka ierēdņu skaits būtu jāsamazina par trešo daļu.

Šlesers Rīgas centrā protestē pret "Vienotības" valdību

Sestdien, 26. augustā, pulksten 15.00 pie Brīvības pieminekļa sākās partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera organizēta protesta akcija ...

gallery icon

Šlesers arī nekautrējās sevi paslavēt par to, cik daudz esot darījis investoru piesaistīšanā un politikā nekad neesot turējies pie krēsla.

Ņemot vērā minēto, Šlesers aicināja Siliņu sagatavot problēmu risināšanas plānu un to ieviest. Gadījumā, ja šāda plāna nebūšot, tad no 1.novembra LPV aktīvi rīkosies un sāks vākt parakstus 14.Saeimas atlaišanai.