foto: Ivars Soikāns/LETA
Divi Daugavpils policisti saņēmuši sodu par ribas salaušanu aizturētajam
Daugavpils pašvaldības policijas darbinieks.
112
2023. gada 12. augusts, 13:31

Divi Daugavpils policisti saņēmuši sodu par ribas salaušanu aizturētajam

Jauns.lv/LETA

Prokuratūra piemērojusi sabiedriskos darbus divām Daugavpils pašvaldības policijas amatpersonām par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistītas ar vardarbību, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.

Policisti bija saņēmuši izsaukumu par sabiedriskā autobusa kustību traucējošu vīrieti Daugavpilī. Ierodoties notikuma vietā, policisti devās uz autobusa atrašanās vietu, kur, viņus ieraugot, no tā izkāpa kāds vīrietis un sāka uzvesties konfliktējoši.

Vīrietis noguldīts uz zemes, pārmeklēts un ievietots automašīnā. Nenoskaidrojot notikuma apstākļus un nepastāvot objektīvam pamatam uzskatīt, ka vīrietis ir reibuma ietekmē, amatpersonas bez tiesiska pamata nolēma nogādāt viņu slimnīcā apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes veikšanai.

Atrodoties automašīnā, kurā uz grīdas gulēja uz muguras, aizturētais mutiski izteica pretenzijas par nepamatoto policijas darbinieku rīcību. 

Tad aizturētajai personai ar kājām un rokām sists pa ķermeni, kā rezultātā salauzta riba, kas pēc sava rakstura pieskaitāms vidēja smaguma miesas bojājumiem.

Kriminālprocesā apsūdzētie, savstarpēji vienojoties, ir atlīdzinājuši valsts izmaksāto kompensāciju 1550 eiro.

Prokuratūra vienam policistam piemēroja 250 stundas sabiedriskos darbus, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu uz trīs gadiem. Otram policistam piemērots 200 stundas sabiedriskais darbs, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu uz trīs gadiem.

Saistībā ar notikušo minētās Daugavpils pašvaldības policijas amatpersonas ir atbrīvotas no darba.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Iekšējās drošības birojs.