foto: Ivars Soikāns/LETA
Aglonas viesnīcnieki par godu Dievmātei “uzskrūvē" cenas
SvçtceïnieaSagaidot Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus, Aglonas puses viesnīcnieki vēlas saņemt ne tikai garīgu svētību, bet arī materiālu labumu, palielinot viesu māju numuriņu cenas.ki ierodas Aglonâ uz Vissvçtâkâs Jaunavas Marijas Debesîs uzòemðanas svçtkiem.
Sabiedrība
2023. gada 11. augusts, 05:03

Aglonas viesnīcnieki par godu Dievmātei “uzskrūvē" cenas

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Starptautiskajā naktsmītņu un viesnīcu meklēšanas un rezervācijas portālā “Booking.com” var pārliecināties, ka, tuvojoties Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem, Aglonas apkārtnes viesu māju saimnieki ievērojami palielinājuši cenas par nakti cilvēkiem, kuri vēlas apmeklēt Latvijas katoļu lielākos. Viens otrs "cenas uzskrūvējis" pat vairāk nekā trīs reižu

Tā, piemēram, vienam cilvēkam tikai pāris kilometru no Aglonas centra esošajā viesu mājā “Manturi”, lai pārlaistu nakti no 14. uz 15. augustu jāšķiras no 60 eiro, kaut gan nedēļu vēlāk diennakts no pirmdienas uz otrdienu izmaksās tikai 18 eiro.

Arī pārējās viesu mājas ir pacēlušas cenas par viesošanos no 14. uz 15. augustu. Par to liecina cenu piedāvājums vienam cilvēkam: “Ceļmalas” – 54 eiro (nedēļu vēlāk – 45 eiro), “Līdakas” – 140 eiro (nedēļu vēlāk – 110 eiro), “Starp debesīm un zemi” – 45 eiro (nedēļu vēlāk – 31 eiro), “Manturi” svētku laikā ierasto 90 eiro vietā prasa 100 eiro. Tikai viesu mītne “Velo Latgale” stingri pieturas pie takses – 71 eiro gan 14. augustā, gan 21. augustā.

Tādi bija pēdējie karstie piedāvājumi internetā. Kaut gan Aglonas apkārtnē ir daudz vairāk naktsmītņu par minētajām, 14. un 15. augustā tajās brīvu vietu vairs nav. Tā kā var spriest par to, ka uz svētceļnieku rēķina viesmīlības bizness Aglonā labi nopelnīs.

Arī novada centrā Preiļos – numuriņš viesnīcā “Magones” 14. un 15. augustā maksā divas reizes dārgāk nekā nedēļu vēlāk – 24 eiro vietā 48 eiro.

Aglonā sākušies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki. 2022. gada augusts

Šodien un rītdien Aglonā norisināsies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki.

gallery icon

Kā Jauns.lv jau vairākkārt vēstījis, dažādos Latvijas reģionos un citās valstīs, notiekot plaši apmeklētiem pasākumiem, arī viesnīcnieki, viesu namu īpašnieki un īpašumu iznomātāji nereti nekautrējas prasīt krietni lielākas summas nekā ierasts. Pēdējais šāds plaši apspriestais gadījums bija "Prāta vētras" koncerts Liepājā. Interesanti, ka par dārgajām naktsmītņu cenām bija zināms jau labu laiku iepriekš. Tikmēr globāli viens no skaļākajiem šādas spekulācijas (jeb pieprasījuma izmantošanas) gadījumiem bija 2018. gada futbola Pasaules kausā Krievijā.

Svētceļnieki ieradušies Aglonā 2019. gadā

No vakardienas Aglonā sāka ienākt svētceļnieku grupas, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos. Triju dienu laikā bazilikā un sakrālajā laukumā ...

gallery icon

Svētceļnieki no Rīgas ar kājām sāk ceļu uz Aglonu

gallery icon

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā

gallery icon