Draudēja ar sekām, ja nenoņems Ukrainas karogu – mācītājam ir divas versijas par vandalisma iemesliem vecajā Ģertrūdes baznīcā
foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Draudzes mācītājam Kristam Kalniņam ir divas versijas par vandāļa rīcības iemesliem. Viena no tām saistās ar kādu vīrieti, kurš baznīcu bija apciemojis dienu iepriekš.
Sabiedrība
2023. gada 24. jūlijā, 13:43

Draudēja ar sekām, ja nenoņems Ukrainas karogu - mācītājam ir divas versijas par vandalisma iemesliem vecajā Ģertrūdes baznīcā

Jauns.lv

Jauns.lv sazinājās ar Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes luterāņu baznīcas draudzes mācītāju, kurš atklāja, ka viņam ir divas versijas par vandaļa iespējamajiem motīviem. Viena no tām – nepatika pret Ukrainas karogu.

Draudēja ar sekām, ja nenoņems Ukrainas karogu – m...

Vīrietis, kurš paveica vandalisma aktu baznīcā, bija maskā, atklāj mācītājs Krists Kalniņš.

“Demolējot baznīcas interjeru, viņš izkliedza nāves draudus baznīcas priesteriem. Motīvi nav skaidri, tomēr ir divas notikušā versijas. Viena, ka tas ir naida akts pret kristīgo ticību un visu, ko tā pārstāv. Otrā versija ir par jaunu vīrieti, kurš dienu iepriekš baznīcā bijis dusmīgs par altāra daļā izlikto Ukrainas karogu un kurš solījis spert kādus soļus, ja karogs netiks noņemts,” sarakstē ar Jauns.lv pauda mācītājs.

Iepriekš jau ziņots, ka Valsts policija (VP) ir sākusi kriminālprocesu par vandalismu Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes luterāņu baznīcā.

VP saņemts iesniegums par to, ka svētdien baznīcā iegājis patlaban nenoskaidrots vīrietis, kurš bojājis baznīcas mantas, kā arī draudējis ar fizisku izrēķināšanos.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Draudzes mācītājs Krists Kalniņš par notikušo ir izstāstījis arī mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Saskaņā ar viņa pausto uzbrucējs esot sabojājis kristības trauku un iznīcinājis kādu ikonu, kā arī izteicis nāves draudus mācītājiem.

Jāpiebilst, ka vairākos sociālā tīkla “Telegram” kanālos, kuros tiek pausts atbalsts Krievijas agresijai, pēc vandalisma arī tika pamanīts un izcelts tas, ka konkrētajā baznīcā ir izvietots Ukrainas valsts karogs.