foto: Paula Čurkste/LETA
Pašlaik nav zināms ZZS prasītās Šmita demisijas skatīšanas datums
Zemkopības ministrs Didzis Šmits.
Politika
2023. gada 18. jūlijs, 13:50

Pašlaik nav zināms ZZS prasītās Šmita demisijas skatīšanas datums

Jauns.lv/LETA

Pašlaik nav zināms, vai Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) prasīto zemkopības ministra Didža Šmita (AS) demisijas pieprasījumu Saeima varētu skatīt rudens sesijas sākumā, vai pagūt par to izlemt agrāk.

attiecībā uz pašreizējo valdību.

ZZS lēmumprojektu lūguši skatīt tuvākajā Saeimas ārkārtas sesijas sēdē. Pašlaik nav zināms, vai tāda notiks līdz rudens sesijas sākumam septembrī. Ja ārkārtas sēdes līdz tam nebūs, tad demisijas pieprasījumu varētu skatīt septembra sākumā.

Lēmumu, kad sasaukt sēdi, lai skatītu Šmita demisijas pieprasījumu, "esam uzlikuši uz Saeimas priekšsēdētāja sirdsapziņas", tas ir viņa atbildības jautājums, aģentūrai LETA pauda ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Tikmēr Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) aģentūrai LETA skaidroja, ka ārkārtas sēdes saukšana atkarīga no tā, vai valdība un Saeimas komisijas aicinās skatīt kādus steidzamus jautājumus vēl pirms rudens sesijas sākuma. Ņemot vērā, ka valdība ir atvaļinājumā, vismaz tuvākās pusotras nedēļas laikā Saeimas ārkārtas sēde nav gaidāma.

Smiltēns arī norādīja, ka ZZS nav prasījusi sasaukt atsevišķu ārkārtas sēdi tieši demisijas prasījuma izlemšanai -, ja tāda tiktu prasīta, tad parlamenta Prezidijs to sasauktu.

Tikmēr Valainis, runājot par pašu demisijas pieprasījumu, norādīja, ka, ņemot vērā lauksaimnieku problēmas nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, Lietuvā vairākos apgabalos ir izsludināta ārkārtējā situācija, bet pie mums tas netiek darīts.

ZZS politiķis atzīmēja, ka partiju apvienība nevar atstāt bez uzmanības situāciju, kad ministrs ar savu bezdarbību kaitējot nozarei.

Kā ziņots, ZZS ministram cita starpā pārmet, ka viņš līdz šim neesot piedāvājis risinājumus, lai nekontrolētais pārtikas cenu kāpums tiktu ierobežots. Arī krīzē nonākusī piena nozare no atbildīgā ministra puses neesot savlaicīgi sadzirdēta.