Dziesmu un deju svētku gājiena dalībnieki piedzīvo lietu

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" dalībniekus un skatītājus šodien aicināja gatavoties lietum, pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 2. jūlijs, 16:27

FOTO: lietus pārāk nepatraucē Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājienam

Jauns.lv/LETA

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" dalībniekus un skatītājus aicina gatavoties lietum, pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Tuvākajās stundās no dienvidrietumiem pietuvojās mākoņi, kas nesīs sev līdzi mērenu lietu, bet laika posmā no plkst.15 līdz 16 varētu būt lielāki un intensīvāki nokrišņi ar pērkona negaisu. LNKC aicināja gan gājiena dalībniekus, gan skatītājus sagatavot lietusmēteļus un lietussargus.

Pēc šī brīža aplēsēm dalībnieku gājiens ieilgs, tāpēc LNKC aicina sekot informācijai par gājiena beigu laiku svētku sociālo mediju profilos.

Pulksten 14.30 gājienā devās Kurzemes pārstāvji, bet Vidzeme gājienu jau noslēgusi. Vēl gājienu nav sākuši Zemgales, Latgales, Sēlijas, diasporas un Rīgas dalībnieki.

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās". 02.07.2023

Šodien, 2. jūlijā, notika Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", kas sākās pie Brīvības pieminekļa un noslēdzās pie ...

gallery icon

 

Atklāšanas koncerts dalībniekiem laukumā pie "Arēnas Rīga" sāksies plkst.21, ieeja dalībniekiem teritorijā būs vaļā no plkst.17, bet plkst.19 sāks spēlēt iesildošā grupa "Auļi".

Kopumā svētdien Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" piedalās aptuveni 45 000 svētku dalībnieki no 1800 dažādiem kolektīviem.

Pie Brīvības pieminekļa šodien plkst.10 sākās Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", kas noslēgsies ap plkst.18.30 pie Dailes teātra.

Dziesmu un deju svētku dalībnieku "Novadu dižošanās" gājiens; 2023. gada 2. jūlijs

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" piedalās aptuveni 45 000 svētku dalībnieki no 1800 dažādiem kolektīviem.

gallery icon

Dziesmu un deju svētku 150 gadu jubilejas gājienā pirmo reizi kopā satiksies dalībnieki no jaunizveidotajiem Latvijas novadiem. Gājienā būs pārstāvēta Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Sēlija un Latgale.

Savukārt Vērmanes dārzā no plkst.10 notiek amata meistaru darinājumu gadatirgus. Tradīcija aizsākās ar 2003.gada Dziesmu un deju svētkiem.

Gadatirgū ar saviem darinājumiem piedalās meistari un amatnieki, kuri darina mūsdienīga dizaina priekšmetus, kā idejisko bāzi izmantojot tradicionālo mantojumu.

Dziesmu un deju svētku dalībnieki gatavojas "Novadu dižošanās" gājienam; 2023. gada 2. jūlijs

Dziesmu un deju svētku 150 jubilejas gadā gājienā pirmo reizi kopā satiekas dalībnieki no jaunizveidotajiem Latvijas novadiem. Gājienā pārstāvēta Kurzeme, ...

gallery icon

Vērmanes dārza estrādē notiks folkloras kopu, tautas teātru, mazākumtautību ansambļu, tautas muzikantu un citu kolektīvu koncerti.

Laukumā pie "Arēnas Rīga" šodien no plkst.21 līdz 23 norisināsies Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncerts, kas paredzēts tikai svētku dalībniekiem.

Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstāsies Intars Busulis, Marina Rebeka, Egils Siliņš, Jānis Šipkevics, Aija Andrejeva, muzikālā apvienība "Tautumeitas" un citi solisti un grupas.

Dziesmu un deju svētku Garīgās mūzikas koncerts; 2023. gada 30. jūnijs

Dziesmu un deju svētku Garīgās mūzikas koncerts; 2023. gada 30. jūnijs.

gallery icon

Dziesmu un deju svētku karoga cildināšana Rīgas Latviešu Biedrības namā; 2023. gada 30. jūnijs

Dziesmu un deju svētku karoga cildināšana Rīgas Latviešu Biedrības namā; 2023. gada 30. jūnijs

gallery icon