foto: Ekrānuzņēmums
"Dzīvu vai mirušu mēs šo subjektu atradīsim!" Ruks pārliecināts, ka policijai izdosies atrast Rusiņu
Leons Rusiņš izsludināts starptautiskā meklēšanā kā bīstams noziedznieks.
112
2023. gada 26. jūnijs, 18:13

"Dzīvu vai mirušu mēs šo subjektu atradīsim!" Ruks pārliecināts, ka policijai izdosies atrast Rusiņu

Jauns.lv

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks ir pārliecināts, ka "agri vai vēlu" policija atradīs Leonu Rusiņu, kurš tiek meklēts par sievietes slepkavību Jēkabpils novadā.

Ruks TV3 raidījumā "900 sekundes" informēja, ka šonedēļ viņš ieplānojis tikšanos ar policijas augstāko vadību un klātienē "pārskatīs lietas materiālus, lai izvērtētu, vai viss norit tieši tā, kā vajag".

"Dzīvu vai mirušu agri vai vēlu mēs šo subjektu atradīsim," norādīja Ruks.

Vienlaikus Ruks atkal vērsies pie sabiedrības ar aicinājumu ziņot par slepkavas iespējamo atrašanās vietu.

Rusiņš kopš aprīļa beigām iekļauts Eiropā meklētāko un bīstamāko noziedznieku sarakstā.

Kā teikts Eiropola paziņojumā, Rusiņš atzīts par aizdomās turēto slepkavībā ar īpašu cietsirdību. 2023. gada 16. aprīlī Latvijā, Jēkabpils novadā Rūsiņš aizšķērsoja ceļu priekšā automašīnai, kurā brauca viņa bijusī sieva, bijušās dzīvesbiedres dēls un māte.

Rusiņš izsita automašīnas durvju stiklu un sava nepilngadīgā dēla un bijušās sievas mātes klātbūtnē nodarīja sievietei vairākas atklātas cirstas, durtas grieztas, dzīvībai bīstamas brūces sejas un kakla rajonā, kas tieši noveda pie bijušās sievas nāves. Maksimāli iespējamais sods par šādu noziegumu - 20 gadu cietumsods.

Jau vēstīts, ka 16. aprīlī Jēkabpils novadā bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983. gadā dzimusi sieviete. Slepkavību pastrādājis viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš ilgstoši draudējis sievietei un vajājis viņu, par ko viņa regulāri ziņojusi policijai, taču nav saņēmusi aizstāvību.

Pēc slepkavības policijai joprojām nav izdevies aizturēt Rusiņu, un nav izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Policija aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par jebkurām aizdomām pa tālruni 110.