112
2023. gada 17. jūnijs, 13:01

NBS atklāj, ka negadījumā uz A4 šosejas bijusi iesaistīta militārā tehnika

Jauns.lv

Avārijā uz Rīgas apvedceļa, kuras dēļ bija bloķēta satiksme, bijusi iesaistīta militārā tehnika, ziņo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle.

Ceļu satiksmes negadījumā iekļuva kravas vilcējs "Scania" ar piekabi, kas veda visurgājēju "Bandvagn 206".

Citi transportlīdzekļi negadījumā nav iesaistīti.

Negadījumā cieta divi NBS pārstāvji, kas tika nogādāti medicīnas iestādē. Viens no viņiem jau ir izlaists no slimnīcas, bet otra veselības stāvoklis esot stabils.

foto: Ekrānuzņēmums
Avārijā uz Rīgas apvedceļa, kuras dēļ tika bloķēta satiksme.

Avārijas dēļ satiksme uz Rīgas apvedceļa pie Muceniekiem bija slēgta, bet ap 14:40 tā ir pilnībā atjaunota.

VUGD informēja, ka dienests izsaukumu saņēma plkst.8.53. Notikuma vietā konstatēts, ka vilcējs ar piekabi atrodas uz sāniem un kāpurķēžu tehnika ir aizdegusies.

Kopējā degšanas platība bija 25 kvadrātmetri.

Lai ierobežotu dzēšanas šķidruma noplūdi apkārtējā vidē, tika izveidots valnis.

Notikuma vietā tika gaidīta tehnika, kas evakuēs avarējušos transportlīdzekļus, bet pēc tam ugunsdzēsēji glābēji sakārtos ceļa braucamo daļu.

Notikuma vietā strādāja 21 ugunsdzēsējs ar piecām autocisternām, ūdens vedējs un glābšanas automobilis.

Satiksmes negadījuma dēļ bloķēto ceļa posmu var apbraukt pa autoceļu P2 caur Juglas papīrfabrikas ciemu un ceļu P4 Rīga - Ērgļi.

Tas nav pirmais negadījums, kurā iesaistīta militārā tehnika. Otrdien, 13. jūnijā Salaspilī, Zviedru ielā uz vilcēja treilera aizdegās sabiedroto transportlīdzeklis degvielas pārvadāšanai.

Militārā policija sākusi kriminālprocesu par degvielas vedēja degšanu Salaspilī. Plašākus komentārus par šo gadījumu NBS nesniedz.