foto: Valsts policija
Rogovkā pazudušās Justīnes meklēšanā piedalās ap 100 brīvprātīgo
Organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju organizē pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas kārtējo misiju.
112
2023. gada 27. maijs, 14:37

Rogovkā pazudušās Justīnes meklēšanā piedalās ap 100 brīvprātīgo

Jauns.lv/LETA

Organizācijas "Bezvests.lv" rīkotajā septiņgadīgās Justīnes Reinikovas meklēšanas operācijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā sestdien piedalās ap 100 brīvprātīgo, sacīja "Bezvests.lv" pārstāve Irina Brūniņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa atzina, ka tas ir daudz mazāk nekā organizācijas sākotnēji cerētie 1500 brīvprātīgie. Līdz ar to meklēšanas operācijā šodien varēs pārmeklēt arī krietni mazāku teritoriju, nekā bija plānots.

Sākotnēji bija plānots pārmeklēt teritoriju piecu līdz septiņu kilometru rādiusā no Justīnes pazušanas vietas - ceļmalas, krūmus, dīķu malas, arī dīķus, ja nepieciešams.

Brūniņa sacīja, ka nav izskaidrojuma tik zemai brīvprātīgo atsaucībai un pauda nožēlu par to.

Meklēšanas darbos piedalās arī ap 20 Valsts policijas darbinieki. Brūniņa sacīja, ka meklēšana ilgs līdz kādam rezultātam vai arī līdz tumsai.

Jau ziņots, ka organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju šodien organizē pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas kārtējo misiju, liecina ieraksts biedrības sociālo tīklu kontos.

Biedrība vērsās pēc sabiedrības atbalsta meklēšanas operācijā. Bija nepieciešami 1500 atbildīgi un motivēti cilvēki, kas būtu gatavi veltīt savus spēkus un laiku, lai mēģinātu atrast meitenīti reģionā, kur viņa varētu atrasties - Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā, teikts ierakstā. Meitenīte nozuda 5.maijā. Platības ir lielas, nepieciešams atkārtoti pārmeklēt jau pārlūkotās vietas, kā arī aptvert jaunas teritorijas.

No operācijas dalībniekiem tiek sagaidīta nopietna attieksme pret misijas mērķi, kā arī gatavība pakļauties organizatoru dotajiem norādījumiem. Pirmo reizi obligāta prasība dalībai meklējumos - telefonā uzstādīta lietotne "Bezvests", kā arī ir nepieciešama neierobežota piekļuve internetam. Šī lietotne ir īpaša ar to, ka zīmēs karti, tas ir - fiksēs zonas, kuras būs apstaigājuši brīvprātīgie meklētāji. Vienlaikus ar šīs lietotnes starpniecību štābs varēs koordinēt brīvprātīgo aktivitātes.

Meklēšanas misija sākās šodien plkst.10 Rogovkas ciemā.

"Bezvests.lv" ir nekomerciāla organizācija, kas palīdz tuviniekiem un policijai meklēt pazudušus cilvēkus, teikts biedrības interneta vietnē. Tā ir Valsts policijas stratēģiskais partneris, kopš 2013.gada Eiropas organizācijas "Missing Children Europe" dalībniece un kopš 2017.gada - Amerikas tirdzniecības palātas dalībniece. Biedrība "Bezvests.lv" dibināta 2009.gadā, tās vadītājs ir Aleksandrs Faminskis. Kopš 2019.gada biedrības patronese ir Vaira Vīķe-Freiberga.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās