foto: Sindija Zandersone/LETA
Vēsturisks mačs vai kovida laikos atskatīts teātris – sestdien jāizvēlas starp Latvijas pusfināla hokeja spēli vai Šlesera akciju
Kopumā 27. maija pasākums tiek reklamēts līdzīgi Covid-19 mēnešos notikušajām "tautas sapulcēm", kurās regulāri tika runāts par lielu cilvēku masu pulcēšanu un "režīmu gāšanu".
Sabiedrība
2023. gada 26. maijs, 13:09

Vēsturisks mačs vai kovida laikos atskatīts teātris – sestdien jāizvēlas starp Latvijas pusfināla hokeja spēli vai Šlesera akciju

Jauns.lv

Drīz pēc vakardienas sensacionālā hokeja notikuma – Latvijas iekļūšanas Pasaules čempionāta pusfinālā – internetā ļaudis sāka zoboties par opozīcijas deputātu Aināra Šlesera un Alekseja Rosļikova iecerēto protesta akciju. Uz “režīma gāšanu” viņi ļaudis aicina laikā, kad Latvijas spēlē pret Kanādu ritēs otrā trešdaļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vairākas nedēļas opozīcijā esošās partijas “Latvija pirmajā vietā” (LPV) un “Stabilitātei”, aicina cilvēkus 27. maijā pulcēties pie Brīvības pieminekļa, lai kritizētu valdību un Saeimu.

Šo protesta akciju varētu cienīt tāpat kā jebkuru citu normālu demokrātijas izpausmi brīvā valstī, taču organizētāji konkrēto aktivitāti pasnieguši kā notikumu, kas “gāzīs režīmu, ja ieradīsies 10 000 cilvēki”.

Konkrētā frāze, bez šaubām, ir viens no Covid-19 pandēmijas gadu “labākajiem hitiem”.

Papildus tam nav arī noslēpums, ka gan vienā, gan otrā politiskajā spēkā netrūkst esošo vai bijušo biedru, kuru lojalitāte pret Latvijas valsti ir apšaubāma.

Izcilais Šilovs un mūsu varoņu pašaizliedzība ieved Latviju vēsturiskā pusfinālā

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) ...

gallery icon
22

Vai lielais hokejs ietekmēs “režīma gāšanu”?

Akciju pie brīvības pieminekļa atbalsta arī bēdīgi slavenā, par melošanu valsts iestādei notiesātā Glorija Grevcova un skandalozā bijušā diplomāta Rūdolfa Brēmaņa jaunais politiskais projekts “Apvienība jaunlatvieši”.

Tajā gan apvienojušies nevis jaunlatvieši, bet gan bijušā politiķa Alda Gobzema partijas “Katram un Katrai” neievēlētie biedri.

Reklamējot savu demonstrāciju no Saeimas tribīnes, Šlesers nesen paguva arī aizstāvēt krievu valodu un tās nozīmi Latvijā.

Šlesers protesta akcijā Rīgā pulcē vairākus simtus

Rīgas centrā partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers rīko kārtējo protesta akciju, kurā sanākušie kritizē valdības politiku Covid-19 krīzes ...

gallery icon
245

Tribīne parlamentā un “Facebook” gan nav vienīgās vietas, kur opozicionāri izplata informāciju par ieplānoto akciju.

Jau dažas dienas ziņas par sestdien ieplānoto tautas pulcēšanos rotē arī radio, kas liecina, ka par to ir tērēta nauda.

Taču vakardienas hokeja notikums ir izrādījies tik liels un visaptverošs, ka varētu pat ietekmēt sestdien iecerēto “režīma gāšanu”.

Proti – tieši todien Latvija ar Kanādu cīnīsies par iekļūšanu Pasaules čempionāta hokejā finālā. Šlesers pulcēšanos iecerējis pulksten 15.00, kas ir tieši vēsturiskā hokeja mača vidū.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tamdēļ pēc vakardienas uzvaras internetā daudzi zobojoties vaicā – vai nu būs tik viegli sapulcināt “režīma gāšanai” nepieciešamos 10 000, zinot, ka jākonkurē ar sporta notikumu, kurš Latvijai ir iepriekš nepiedzīvots, un, kurā vēl potenciāli ir iespēja revanšēties pēc pirmās, graujošās spēles ar Kanādu (Latvija zaudēja 0:6).

Šlesers: “hokeju var skatīties telefonā”

Šorīt Šlesers jau paspēja paziņot, ka lielais hokeja notikums nenozīmēs jau laikus izreklamētās protesta akcijas pārcelšanu.

“[...] tad kad notiks cīņa ar kanādiešiem Tamperē, pulksten 15.00 mēs pulcējamies pie Brīvības pieminekļa, lai mainītu kaut ko arī valstī. Beidzot mums ir jātiek vaļā no Kariņa, kurš jau ir aizsēdējies,” šī rīta uzrunā “Facebook” pauda Šlesers.

Viņš norādīja, ka hokeju sanākušie varēs skatīties telefonos.

Kā Jauns.lv informēja Rīgas domē, pasākums 27. maijā pieteikts, informējot, ka tajā ieradīsies 1000 dalībnieku, neskatoties uz to, ka publiski Šlesers atklāti aicina vismaz 10 000 protestētājus.