Sabiedrība
2023. gada 16. maijs, 09:48

VIDEO: “Man vēl trīc rokas...” sirdi sildošs stāsts par kaimiņiem, bērniem un ugunsdzēsējiem, kurus saliedēja kaķa glābšana

Jauns.lv

Stresa pilna un elpu aizraujoša kādai rīdzinieku ģimenei vakar izvērtās pastaiga ar mīļo kaķi Frediju. Mājdzīvnieks uzrāpās nu tik augstu kokā, ka to nocelt bez speciāla aprīkojuma bija neiespējami. Uzreiz jāsaka – stāsts beidzās ar kritienu, bet laimīgi.

Un jāsaka, ka Fredijs, kuru saimniece Ineta apraksta kā visnotaļ bailīgu un piesardzīgu, beigu beigās ar savu pārgalvību ne vien pārbiedējis, bet arī pamatīgi saliedējis Raunas ielas iedzīvotājus.

Vakara gaitā sadarbojoties, kaimiņi atzinīgi novērtējuši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vīru darbu un sajutuši viens otra atbalstu, bet bērni, kuri gadiem dzīvojuši vienā mājā – beidzot sadraudzējušies.

Par pašiem vakardienas spraigajiem notikumiem portālā “Facebook” aizraujoši izstāstījusi Ineta.

Raunas ielā iedzīvotāji un ugunsdzēsēji glābj kaķi kokā

Stresa pilna un elpu aizraujoša kādai rīdzinieku ģimenei vakar izvērtās pastaiga ar mīļo kaķi Frediju. Mājdzīvnieks uzrāpās nu tik augstu ...

gallery icon
11

“Izredzes, ka nokāps pats... nezinu”

“Man vēl trīc rokas... Mans stāsts. Šovakar nolēmu izvest savu “melno panteru” Frediju paēst zāli pagalmā. Mans tramīgais zvērs satrūkās no Dievs zina kā, izrāvās no iemauktiem un uzkāpa kokā. Iesākumā otrā stāva augstumā. Meita raud... Dēls dusmīgs... Stāvam pie koka lūdzamies un draudam...” par to, kā viss sākās, stāsta Fredija saimniece.

Turpmākajā vakara gaitā viņa pārliecinājusies, cik atsaucīgu un labsirdīgu cilvēku vidū dzīvo. Notiekošajam drīz vien piesaistījušies kā kaimiņi, tā garāmgājēji.

“Mums apkārt dzīvo kolosāli cilvēki [...] Kaimiņi nāk ārā, domājam ko darīt… Kāds garāmejošs tētis ar meitu arī nāca palīgā. Tētis kāpa kokā un... Fredijs uzkāpa trešā stāva augstumā. Kaimiņienei izdevās pierunāt ugunsdzēsējus atbraukt. Uz maniem pirmajiem diviem zvaniem bija noraidījums. Ar trepēm kāpjot, Fredijs sabijās vēl vairāk un bija jau ceturtā stāva – mūsu mājas jumta augstumā. Plānoju nakti pavadīt lejā pie koka. Izredzes, ka nokāps pats – nezinu... Prātā zīmējās šausmu ainas, bet es neļāvos,” par pārdzīvojumiem stāsta sieviete.

Viņa norāda, ka Fredijs nav parasts kaķis. Viņš ir ļoti tramīgs, bailīgs un bezgala mīļš savai ģimenei, lai arī mājās atdzīst un murrā tikai meitai.

Pārējie, kā saka viņa saimniece, kaķim esot “aizdomās turamie”.

Te piepeši VUGD glābēji nolēma šajā speciālajā operācijā iesaistīt smago tehniku – lielo pacēlāju.

Saņemot dispečera svētību, tas tika likts lietā un drīz vien līdzās Fedijam ceturtā stāva augstumā ar savu rūcošo kasti bija uzrausies glābējs.

Glābšanas mirklis ir notverts video un īpaši jau kaķu mīļotājiem pamatīgi kutinās nervus. Fredijs, būdams bailīgs, neļāvās svešinieka tvērienam un, pārvietojoties pa zariem krita.

Fredijs dabū trūkties no dzīvesbiedres

Divas kliedzieniem un ātriem sirdspukstiem piepildītas sekundes vēlāk – kaķis bija maisā.

Nu – ne gluži maisā, bet vienā no iedzīvotāju līdz paņemtajām un prātīgi, zem koka izstieptajām segām.

“No sirds paldies VUGD 6. nodaļas brīnišķīgajiem puišiem! Tik gudri, nosvērti un atbalstoši… Uz manām pateicībām atteica, ka dara savu darbu. Viņiem taču tas bija tikai kaķis... manai ģimenei – bērns un brālis. Paldies arī visiem jaukajiem cilvēkiem, kuri atbalstīja, juta līdzi un palīdzēja!” saka šo trauksmi pārdzīvojusī Fredija saimniece.

Taču grūtāk pēc notikušā klājies pašam pārgalvim – ģimenes otrs kaķis, atklāj Ineta, no otrā stāva loga visu vakaru ņaudējis līdzi un pārdzīvojis par notiekošo.

Fredijam nonākot atpakaļ dzīvoklī, viņa dzīvesbiedre pamatīgi sašņākusi un vēl ar ķepu sadevusi bailīgajam runcim, kurš visus tā satrauca ar savu kāpienu kokā.