foto: LETA
Sākusies biļešu tirdzniecība uz Dziesmu un deju svētkiem. Daži koncerti izpārdoti stundas laikā
Pakāpeniski sākās biļešu tirdzniecība uz Dziesmu svētku pasākumiem biļešu izplatītāja "Biļešu paradīze" mājaslapā.
Kultūra
2023. gada 15. maijs, 11:27

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Dziesmu un deju svētkiem. Daži koncerti izpārdoti stundas laikā

Jauns.lv

No šodienas, 15. maija, sākusies biļešu tirdzniecība uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. Kopumā pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonāca 20215 biļetes uz 15 Svētku koncertiem, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs

Tirdzniecība norit raiti, taču pirmajā stundā tika nopirkta teju puse no pieejamām biļetēm, Izpārdoti ir šādi pasākumi:

  • Garīgās mūzikas koncerts Rīgas Domā
  • diriģentu kora koncerts "Diriģents" 
  • vokāli simfoniskās mūzikas koncerts "Šūpulis"
  • tautas mūzikas koncerts "Trejdeviņi spēlmanīši"
  • kokļu mūzikas koncerts "Laika upe"
  • tautas tērpu skate "Mēnesnīcā"
  • kokļu mūzikas nakts koncerts "Nakts dziesma"

Biļetes pieejamas uz Atklāšanas koncertu, bērnu vokālo ansambļu koncertiem, pūtēju orķestru lielkoncertu, pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu, kokļu mūzikas nakts koncertu Rīgas Domā, mazākumtautību kolektīvu koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu un uz vietām tribīnē Gājiena laikā.

Jau ziņots, ka kopējais biļešu skaits uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% būs iepriekšējā rezervācijā un 1% tiks atvēlēts ielūgumiem. Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.

Paredzēts, ka no 17.maija pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes arī uz deju lielkoncertu "Balts" Arēnā Rīga un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā, bet no 19.maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā Augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti. Noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes uz Sadziedāšanās nakti.

No 22.maija biļetes, kas netiks izpirktas internetā, būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā. Savukārt no 12.jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopīgais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20. Daudzbērnu ģimenēm ar Latvijas Goda ģimenes apliecībām sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu tika nodrošināta iespēja pieteikties uz biļetēm iepriekšējā rezervācijā uz biļešu skaitu, kas lielāks par četri.