foto: redzet.eu
Atklājas jaunas detaļas par dramatisko šaudīšanos Ventspils autoostā: “Tas bija reāls ierocis!”
Svētdienas vakarā kāds šaudījies Ventspils autoostā (attēlā) un sašāvis tās stiklu, kas izbiris.
112
2023. gada 12. maijs, 07:25

Atklājas jaunas detaļas par dramatisko šaudīšanos Ventspils autoostā: “Tas bija reāls ierocis!”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Svētdien, 7. maija vakarā kāds 47 gadus vecs vīrietis stiprā alkohola reibumā ar reālu ieroci (nevis pneimatisko pistoli vai revolvera imitāciju) tēmējis un šāvis uz cilvēkiem Ventspils autoostā. Tikai laimīgas sakritības dēļ neviens cilvēks nav cietis, un, salīdzinot ar to, sašķaidītais autoostas stikls tāds sīkums vien ir, teic Ventspils mērs Jānis Vītoliņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv jau rakstīja, ka pagājušajā svētdienā, 7. maija, pēc septiņiem vakarā Ventspils pašvaldības policiju izsauca pilsētas autoostas kasiere, kura informēja, ka autoostā kāds vīrietis ar pistolei līdzīgu priekšmetu šauj uz cilvēkiem. Policisti, tērpušies bruņuvestēs, divu minūšu laikā ieradās autoostā un aizturēja šāvēju. Līdz šim publiski bija pausta tikai skopa operatīvā informācija:

„Operatīvi reaģējot un ierodoties notikumu vietā, pašvaldības policijas policisti aizturēja personu ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu rokās. Vainīgā persona mēģināja bēgt no pašvaldības policijas darbiniekiem. Šāviena rezultātā autoostā ir sašauts stikls, kas ir izbiris, bet cietušo nav. Aizturētā persona nodota Valsts policijai”.

foto: Elmārs Barkāns
Ventspils laikraksts “Ventas Balss” raksta par šaudīšanos ar kaujas ieroci pilsētas autoostā.

Nu atklātībā nonākusi daudz plašāka informācija par Ventspils šāvēju, ko ceturtdien, 11. maijā, atklāja gan vietējais laikraksts “Ventas Balss”, gan pirms pāris dienām preses konferencē pauda Ventspils mērs Jānis Vītoliņš.

“Ventas Balss” raksta, ka svētdienas vakarā pie Ventspils autoostas kases lodziņa pieskrējuši satraukti jaunieši, kuri kasierei satraukti stāstījuši, ka ēkas ārpusē kāds vīrietis draudot apkārtējiem ar ieroci. Kasiere uzreiz zvanījusi pašvaldības policijai, kura ieradusies divu minūšu laikā.

Šāvēja raidītā lode trāpījusi autoostas fasādes stiklam, kuru sašķaidījusi. “Šāviena radīto troksni dzirdējusi kāda no pārtikas veikala pārdevējām. Pārdevēja tobrīd bijusi veikala noliktavā, kas atrodas nedaudz tuvāk stikla sienai, kurā trāpījis vīrieša raidītais šāviens,” raksta Ventspils avīze.

Ventspils mērs Jānis Vītoliņš par situāciju Ventspils autoostā:

Tikai laimīgas sakritības dēļ neviens cilvēks necieta. Šāvējs bijis kāds alkoholu vai citas apreibinošas vielas salietojies 1975. gadā dzimis vīrietis, kuram tiesa tagad piemērojusi apcietinājumu, raksta “Ventas Balss”. Vīrietim tagad draud kriminālatbildība pēc diviem likuma pantiem – par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu un ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī par šaujamieroča glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Bargākais sods par šādu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Valsts policija pašreiz skaidro, kas vīrieti pamudinājis atklāt uguni Ventspils autoostā.

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis teic, ka likumsargi laicīgi paspējuši aizturēt šāvēju, jo viņā, iespējams, varētu pastrādāt vēl kādus citus varasdarbus, jo “cik noprotu, tad patronu viņam vēl bija diezgan”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās