Deputāts Kaimiņš atklājis plaisas arī VID jaunās ēkas iekšpusē
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība).
Sabiedrība
2015. gada 30. marts, 15:54

Deputāts Kaimiņš atklājis plaisas arī VID jaunās ēkas iekšpusē

Jauns.lv

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība) atklājis, ka plaisas atrodas ne tikai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās ēkas ārpusē, bet arī iekšpusē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaimiņš pirmdien Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja, ka VID darbinieki baidās stāstīt par ēkas slikto tehnisko stāvokli un baidās par savu drošību, uzturoties ēkā.

Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis informēja, ka ēkā līdz 11.maijam tiks veikta pārbaude.

"Kāpēc tas viss notiek tā, ka vēl ir 45 dienas jāgaida? Cilvēkiem ir bail atrasties tur," teica Kaimiņš.Deputāts turpināja, klātesošajiem uzdodot vairākus jautājumus: "Tas ir droši? Mēs maksājat 647 tūkstošus eiro mēnesī plus komunālos maksājumus!"

Tas sadusmoja Nacionālās apvienības (NA) pārstāvi Ingūnu Rībenu. "Teātra fakultātē nemāca šādas lietas. Jums atliek paļauties uz Druķa kunga secinājumiem," noteica parlamentāriete.

Uz to asu atbildi sniedza Kaimiņš. "Jūs kā arhitekte man par teātri stāstāt šeit parlamentārās izmeklēšanas laikā par Zolitūdi? Kauns, Rībenas kundze, kauns," viņš klāstīja.

Mēģinot nomierināt kolēģus, deputāts Juris Vectirāns (Zaļo un zemnieku savienība) Kaimiņam teica, ka "teātra izrādi arī iestudē pusgadu" un tādēļ Būvniecības valsts kontroles birojam nepieciešams laiks izpētes veikšanai. Tomēr Kaimiņš paturēja pēdējo vārdu un uzsvēra, ka izrādi iestudē divus, nevis sešus mēnešus.

Druķis deputātiem norādīja, ka VID ēkā nav riska, ka "tūlīt kaut kas notiks". "Atkarībā no tā, kādu atzinumu sniegs eksperti, būs nākošie lēmumi un rīcība," viņš pauda.

Jau ziņots, ka Kaimiņš iepriekš bija saskaitījis četras plaisas sienās vienā no VID ēkas iekšpagalmiem. Viņš atsaucās arī uz saņemtu anonīmu ziņu par slikto ēkas tehnisko stāvokli.

Jaunuzbūvētās VID ēkas atklāšana Mežaparkā notika 2014.gada jūnijā. Ēkas būvdarbus nodrošināja "Re&Re".

BNS  / Foto: Edijs Pālens/LETA