Rīgā pie "Origo" sagruvusi piecstāvu ēka

30. martā plkst. 14.15 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Satekles ielu Rīgā, kur sagruvusi piecstāvu ēka, ...

gallery icon
112
2023. gada 30. marts, 14:56

FOTO un VIDEO: Rīgas centrā sagruvusi piecstāvu ēka; ziņu par cietušajiem nav, bojātas 10 automašīnas

Jauns.lv

Šodien plkst. 14.15 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Satekles ielu Rīgā, kur sagruvusi piecstāvu ēka, savā "Twitter" kontā ziņo VUGD.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vairākas automašīnas, bet ziņu par cietušajiem nav. Kā vēlāk pastāstīja VUGD, ēkas sagrūšanas rezultātā bojātas desmit automašīnas.

Daļa no automašīnām atradās zem sagruvušajām konstrukcijām.

Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs.

No blakus esošās ēkas evakuēti deviņi cilvēki. Patlaban notikuma vietā vēl strādā 13 glābēji.

Objektā darbojas VUGD, AS "Latvijas gāze", pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs.

Jauns.lv parunājās ar Birznieka Upīša ielā blakus esošā nama iemītnieku, kurš izgājis ārā, jo dzirdējis sirēnas, bet neesot dzirdējis pašu blīkšķi un ir pārsteigts par notikušo.

Tāpat Jauns.lv novēroja, ka satiksme pie "Origo" šobrīd ir ļoti apgrūtināta.

Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis pastāstīja, ka patlaban satiksmei ir slēgta Dzirnavu iela un tiek darīts viss, lai iespējami ātri varētu atjaunot satiksmi.

No blakus esošās ēkas tiek evakuēti iedzīvotāji. Patlaban ir ieradies "Rīgas satiksmes" autobuss, kurā evakuētie cilvēki var uzturēties.

Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei.

Satekles ielā, kur izvietotas divas sabiedriskā transporta pieturas, gājēju kustība nav ierobežota.

Šajā būvlaukumā notiek nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" plānotā Satekles biznesa centra būvdarbi. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Bukoteks".

"Linstow Baltic" uzsācis jauna vērienīga biroju kompleksa attīstīšanu

"Linstow Baltic" uzsācis jauna vērienīga biroju kompleksa attīstīšanu Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimē starp Elizabetes, ...

gallery icon

Biroju komplekss atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimes kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.