Talsu ritulis nemaz nav talsinieks. "Rankas piens" atklāj uzņēmuma noslēpumus
foto: LETA
Novadu ziņas

Talsu ritulis nemaz nav talsinieks. "Rankas piens" atklāj uzņēmuma noslēpumus

Jauns.lv

16. martā AS "Rankas Piens" iesoļoja savā trešajā gadu desmitā. Uzņēmumam bijuši daudzi, jo daudzi panākumi, kā arī noslēpumi, kurus apaļajā jubilejā uzņēmums izvēlējies atklāt.

Talsu ritulis nemaz nav talsinieks. "Rankas piens"...

Par vietu, kur atrodas uzņēmums, var atrast vismaz 100 gadu senas vēstures liecības, ka šeit ir bijusi pienotava (Rankas moderniecība). Pēckara gados te bijusi Valmieras piena kombināta filiāle, vēlāk Rankas Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība. 

Kā atzīst uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aldis Spalviņš: “Svarīgi ir visu laiku attīstīties, radīt ko jaunu tā atgādinot par sevi.”

Uzņēmuma uzvaras gājiens Latvijā bijis ar maizes jogurtu, kad pieprasījums pārsniedzis piedāvājumu. Tāpat arī lielajās siera vannās esot jaukts jogurts – pamatā persiku un zemeņu.

2000. gadu sākumā iegādātā universālā siera ražošanas prese agrāko 12 cilvēku darbaspēku nomainījusi uz 4 darbiniekiem. Mēnesī tiek saražotas apmēram 80 tonnas siera: Krievijas, Holandes,Valmieras un Ženēvas. 

Bijis laiks, kad ražoti pat trīs veidu liķieri. 

AS “Rankas Piens” ir vienīgie Latvijā, kas ražo rokforas sieru, kā arī tas ir lielākais Jāņu siera ražotājs.