foto: Facebook/Liepāja
FOTO: Liepāja savā 398. dzimšanas dienā pārvērtusies
Liepājas 398. dzimšanas dienas svinību ietvaros izgaismotā baznīca.
Novadu ziņas
2023. gada 17. marts, 19:10

FOTO: Liepāja savā 398. dzimšanas dienā pārvērtusies

Jauns.lv

Par godu Liepājas 398. dzimšanas dienai, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti aplūkot gaismu pārvērsto pilsētu un kājām izstaigāt aizraujošu gaismas objektu maršrutu. Gaismas objektus veidojuši zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no visas Latvijas.

Pastaigā "Izgaismotā Liepāja" būs apskatāmi 17 gaismas objekti, tāpat būs izgaismots arī Liepājas radio un televīzijas centra tornis (Celtnieku ielā 6/8). Jūras spēki ar lāzeriem un gaismām Liepājas karoga krāsās izgaismos divus kuģus 84. piestātnē, kā arī elektroniskajā displejā varēs redzēt īsus video par Jūras spēku veicamajiem uzdevumiem un dienesta gaitu.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte aicina apmeklēt Mākslas pētījumu laboratoriju (MPLab) (Kūrmājas prospektā 13), lai baudītu multimediālu gaismu un video instalāciju pieredzi, ko veidojuši Jauno mediju mākslas un Dizaina bakalaura studenti lektora, jauno mediju mākslinieka Pētera Riekstiņa vadībā.

Gaismas objektus veidojuši zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no Liepājas un visas Latvijas. 

Pastaigu taka "Izgaismotā Liepāja"

Par godu Liepājas 398. dzimšanas dienai no 2023. gada 17. līdz 19. martam trīs vakaru garumā liepājnieki un pilsētas viesi ...

gallery icon

Bezmaksas gidu ekskursijas

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs Liepājas dzimšanas dienas ietvaros aicinās iepazīt vecpilsētu bezmaksas ekskursijās. Vecpilsētas apskate svētku apgaismojumā gida pavadībā notiks 17. martā plkst. 19.00 latviešu valodā, 18. martā plkst. 19.00 latviešu un angļu valodā un 19. martā plkst. 19.00 latviešu valodā. Tikšanās pie Liepājas Universitātes, Lielajā ielā 14.

Savukārt sestdien un svētdien plkst. 12.00 ikvienu, kurš vēlas labāk iepazīt Liepājas vecpilsētas burvību, pie koncertzāles “Lielais dzintars” gaidīs gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu. Bezmaksas ekskursijas garums aptuveni 1,5–2 stundas.

Taču ar pastaigu taku viss nebeidzas, par godu svētkiem, Liepājas pašvaldība piedāvā dažādas aktivitātes. 

Svētku nedēļas pasākumi

Svētku nedēļas laikā daudzveidīgu kultūras un izklaides programmu būs nodrošinājuši arī citi vietējie kultūras nozares organizatori - varēs baudīt mākslas izstādes, teātra izrādes, piedalīties sporta aktivitātēs u.c.

18. martā plkst. 19.00 Liepājas teātrī varēs noskatīties vienu no izcilākajām Čehova lugām vietējā režisora Dmitrija Petrenko režijā “Kaija”, plkst. 20.00 dziedātājs Andris Ērglis aicinās uz savas 40 gadu jubilejas lielkoncertu Liepājas Olimpiskā centra Arēnā, savukārt tās pašas dienas vakarā, plkst. 21.00, kultūras namā “Wiktorija” ikviens liepājnieks un Liepājas viesis tiek aicināts atzīmēt pilsētas 398. dzimšanas dienu ar grupas “Pērkons” koncertu.

Ar visiem svētku nedēļas pasākumiem iespējams iepazīties vienotajā pasākumu kalendārā kalendars.liepaja.lv

18. martā, Liepājas 398. dzimšanas dienā, liepājnieki un pilsētas viesi sabiedriskajā transportā – pilsētas maršruta autobusos un tramvajos – varēs braukt bez maksas.