foto: Aculiecinieka foto
“Bērni” – aktīvisti pie Krievijas vēstniecības izveido skaudru atgādinājumu par okupantu noziegumiem
Aktīvistu iesūtītajos foto, kuri uzņemti no drona, redzams, kā blakus tankam pie Krievijas vēstniecības krievu valodā izveidots uzraksts “bērni”.
Sabiedrība
2023. gada 16. marts, 15:04

“Bērni” – aktīvisti pie Krievijas vēstniecības izveido skaudru atgādinājumu par okupantu noziegumiem

Jauns.lv

Aktīvisti no biedrības “11. NOVEMBRIS” šodien pie Krievijas vēstniecības, blakus izstādītajam, satriektajam okupantu T-72B tankam izveidoja atgādinājumu par Krievijas kara noziegumiem Ukrainā, kuru vislabāk saskatīt no putna, jeb precīzāk būtu jāsaka – bumbvedēja lidojuma.

“Šodien 16. martā Latvija un arī mēs – biedrība “11. NOVEMBRIS” un mūsu draugi, pieminam Latviešu leģionārus un viņu likteņus. Tomēr 16. marts ir liktenīga diena ne tikai latviešiem, bet nu arī ukraiņu tautai – 2014. gada 16. martā Krimā notika krievu okupācijas varas sarīkots, nelikumīgs referendums par Krimas pievienošanu Krievijai. Bet ar to krievi neaprobežojās – 2022. gada 16. martā Krievijas teroristu armija bombardēja aplenktās pilsētas Mariupoles Drāmas teātra ēku, kurā no uzlidojumiem bija patvērušies mierīgie iedzīvotāji, starp kuriem bija daudz bērnu,” raksta biedrības pārstāvji.

Viņu iesūtītajos foto, kuri uzņemti no drona, redzams, kā blakus tankam pie Krievijas vēstniecības krievu valodā izveidots uzraksts “bērni”.

Atgādinām, ka arī sabombardētā Mariupoles Drāmas teātra teritorijā bija šāds uzraksts, taču tas netraucēja okupantiem pavērst pret šo vietu smagos ieročus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Fotogrāfijās no Mariupoles Drāmas teātra laukuma arī redzams, ka krievu okupanti to sašāva, neskatoties uz paziņojumu, ka tajā patvērušies bērni.

“Mūsdienu Krievija mīl apmelot citus. Krievi ir gatavi jebkuru nosaukt par fašistu. Bet vai bērnu slepkavības un uzbrukumi neatkarīgām valstīm nav tipisks fašisms? Mēs to nosodām. Mēs to neaizmirsīsim. Nekad,” pauž aktīvisti.

Sabombardētais Mariupoles teātris, zem kura drupām iesprostoti cilvēki

16. martā krievu okupanti bombardēja Mariupoles Drāmas teātri. Traģēdijas brīdī tur slēpušies aptuveni 1200 cilvēku – sievietes, bērni un veci ...

gallery icon

Biedrība “11. NOVEMBRIS” sevi piesaka, kā organizāciju, kuras mērķis ir pretdarboties Krievijas melu kampaņai pret Latviju, koordinēt un apvienot latviešu patriotus neatkarīgi no viņu partejiskās piederības un simpātijām, kā arī sniegt ieguldījumu politiski izglītotas, atbildīgas nācijas veidošanā: “Mēs ceram nākotnē redzēt latviešu tautu vienotu, izglītotu un spējīgu pieņemt lēmumus, kuri ir vislabākie mūsu tautas attīstībai un mūsu kultūras saglabāšanai.”

Tās pārstāvji šodien arī novāca ziedus, kuri salikti uz Aleksandram Puškinam veltītā, Maskavas dāvinātā un nelikumīgi uzstādītā pieminekļa Kronvalda parkā, Rīgā.