Ekskavatori Jēkabpilī turpina darbu pie Daugavas aizsargdambja

Pie Daugavas Jēkabpilī gandrīz mēnesi pēc postošajiem plūdiem joprojām turpina rosīties ekskavatori.

gallery icon
Novadu ziņas
2023. gada 10. februāris, 11:43

FOTO: cīņa ar stihijas sekām Jēkabpilī joprojām turpinās

Jauns.lv

Pie Daugavas Jēkabpilī gandrīz mēnesi pēc postošajiem plūdiem joprojām turpina rosīties ekskavatori.

Kā norāda Jēkabpils novada dome, turpinās sniega un ledus masas noņemšana no Jēkabpils aizsargdambja, lai veiktu dambja stiprināšanas darbus.

Kā iepriekš pastāstījis Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP), vasarā plānots darīt visu, lai jau nākamā gada palus sagaidītu ar lielāku dambja stiprību un noturību. Savukārt trešais darba posms iekļautu jau paplašinātu darbību, kas tiktu veikta ilgtermiņā, lai paplašinātu dambi tā, lai nākotnē ūdens pilsētā neieplūstu.

Plūdos cietušas ap 450 dzīvojamās mājas, aplēsts pašvaldībā.

Jēkabpils pēc plūdiem, 2023. gada 21. janvāris

Jēkabpils plūdu novēršanas darbos liela loma bija Civilās aizsardzības komisijas pieredzei, atklāja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP). Viņš ...

gallery icon

Lems par vienreizēja pabalsta piešķiršanu

Jēkabpils novadā iedzīvotāju apspriešanai nodots saistošo noteikumu projekts par vienreizēja pabalsta piešķiršanu plūdos cietušo mājokļu remontam. Iedzīvotāju iesniegtos priekšlikumus apkopos līdz 15.februārim, un tad saistošos noteikumus apstiprinās tādā vai citādā redakcijā, pauda domē.

Saistošo noteikumu par vienreizēja pabalsta piešķiršanas kārtību dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam, ja mājoklis ir cietis terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā projektā paredzēts, ka pabalsta apmērs atkarībā no mājokļa tehnisko bojājumu apmēriem var būt no 500 līdz 2000 eiro. Apdrošinātiem mājokļiem pabalsta apmērs tiek noteikts 50% no noteikumos minētajām summām.

Katastrofāli plūdi Jēkabpilī. Skats no putna lidojuma

Ūdens līmenim Daugavā turpinot kāpt un Jēkabpilī applūstot plašākām teritorijām, šovakar slēgta satiksme Brīvības ielas posmā no Vecpilsētas laukuma līdz ...

gallery icon

Jēkabpils novada pašvaldības 2023.gada budžetā pabalsta izmaksai ieplānoti 100 000 eiro. Apmaksu plānots veikt no Avārijas un tamlīdzīgu seku likvidēšanas līdzekļiem, pamatojoties uz 27.janvāra domes lēmumu "Par avārijas līdzekļu piešķiršanu".

Kur plūdos cietušajiem vērsties pēc palīdzības?

Pašvaldība informē, ka Jēkabpils novada iedzīvotājiem Sociālajā dienestā ir iespējams pieteikties krīzes pabalstam līdz divu valstī noteikto minimālo mēneša darba algu apmēram (zaudējumiem, kas nav saistīti ar mājokļa remontu). 

Iedzīvotājiem, kuru īpašumi cieta plūdos, pašvaldība sniegs vēl vienu atbalstu – šim taksācijas gadam piemēros nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi. Tiklīdz stāsies spēkā saistošie noteikumi, iedzīvotāji varēs vērsties pašvaldībā ar iesniegumu un lūgt veikt nodokļu pārrēķinu sakarā ar to, ka mājoklis ir cietis plūdos.

Tiklīdz būs apstiprināti Jēkabpils novada pašvaldības saistošie noteikumi par mājokļa atjaunošanu, iesnieguma veidlapā šī pabalsta vai nodokļa atlaides saņemšanai iedzīvotāji varēs atzīmēt, vai piekrīt nodot savus datus arī ziedot.lv, lai pretendētu uz finansiālo palīdzību no šīs organizācijas.