Sabiedrība
2022. gada 25. decembris, 08:37

Ārsts Andrejs Ērglis par TV "Doždj" slēgšanu: "Man nav žēlastības pret tiem, kas dara pāri ukraiņu ārstiem"

Jauns.lv

Ārsts kardiologs Andrejs Ērglis, komentējot Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu anulēt licenci Rīgā strādājošajam Krievijas “opozīcijas” telekanālam “Doždj” (“Дождь”/“TV Rain”) Jauns.lv saka, ka Latvija, pieņemot lēmumu par tā slēgšanu, parādījusi savu stingro mugurkaulu.

Andrejs Ērglis teic: “Jautājums par šo ir ārkārtīgi vienkāršs: ja kāds pārkāpj likumus, tad Latvija parādījusi normālu valsts mugurkaulu, anulējot šo licenci. Tas nav jautājums par to, vai man patīk, vai nē, tas bija nepieciešams, lai parādītu Latvijas valsts stāju. Viedokļu atšķirības var būt, bet ir noteikta likumdošana, un to, kas nav likumiski pareizi, to mēs vienkārši nevaram atļaut”.

foto: Ekrānuzņēmums
Ērglis uzskata, ka "Doždj" ir bijusi "pietiekami liela inteliģence" un bijušas "redakcionāli labas lietas", bet likumi tomēr jāievēro.

Viņš arī uzskata, ka “Doždj” ir bijusi “pietiekami liela inteliģence” un bijušas “redakcionāli labas lietas”, bet likumi tomēr jāievēro. Bet viņš sazinās ar saviem kolēģiem – ārstiem Ukrainā, kuriem tagad dēļ krievu uzbrukuma jāoperē tumsā un pagrabā: “Ja viņi operā tumsā, tad man nav nekādas želastības pret tiem, kas dara viņiem pāri”.

Ārsts norāda: “Mums par sevi jāpastāv, jāpastāv par taisnību!” Nedrīkst pieņemt to, kas ir pret mūsu likumdošanu.

Sīkāku Šmidres, Liepnieka, un Ērgļa domu izklāstu par TV “Doždj” slēgšanu vērojiet Jauns.lv video.

Jauns.lv jau rakstīja, ka ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome TV “Doždj” atņēma apraidīšanas licenci Latvijā pēc tam, kad 1. decembra raidījumā “Zģes i seičas” (“Здесь и сейчас”/“Te un tagad”) tā vadītājs Aleksejs Korosteļevs vairākkārt norādīja uz Krievijas karavīru smagajiem apstākļiem frontē, nepietiekamo nodrošinājumu ar ekipējumu un pārtiku, un izteica cerību, ka telekanāla darbība var viņiem palīdzēt. Valsts drošības dienests to vērtēja kā “atbalstu Krievijas okupācijas spēkos mobilizētajiem karavīriem” un “Doždj” darbība Latvijā rada draudus valsts nacionālajai drošībai.

Tāpat jāuzsver, ka jau iepriekš “Doždj” pārkāpis Latvijas likumdošanu, piemēram, demonstrējot karti, kurā Krima iekrāsota kā Krievijas teritorija un nenodrošināt teksta celiņu latviešu valodā.