foto: LETA
"Visi pasažieri ir vienādi!" Rīdzinieku privilēģijām sabiedriskajā transportā beigas 
Rīdzinieka karte.
Sabiedrība
2022. gada 21. decembris, 11:43

"Visi pasažieri ir vienādi!" Rīdzinieku privilēģijām sabiedriskajā transportā beigas 

Jauns.lv

No nākamā gada tiks likvidētas visas atlaides, kas līdz šim pienācās pasažieriem ar Rīdzinieka karti,  “Latvijas radio” raidījumā “Kā labāk dzīvot” norādīja "Rīgas Satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa. 

Kāda raidījuma klausītāja vaicāja vai pēc gaidāmajām biļešu cenu izmaiņām 2023. gada 2. janvārī, mainīsies arī pašlaik spēkā esošās atlaides sabiedriskā transporta biļetēm, kas pieejamas Rīgas iedzīvotājiem. “Man jautājums par "Rīdzinieka kartēm". Tad nav nekādas atlaides, kā tas bija brīvdienu biļetes ar "Rīdzinieka karti"? Lētāka biļete arī darba dienā, ja  pērc to ar "Rīdzinieka karti"?” vaicāja raidījuma klausītāja, “kā tagad būs?” 

Atbildot uz jautājumu, Džineta Innusa norādīja, ka pašlaik spēkā esošās atlaides, kas pieejamas ar  "Rīdzinieka karti", tiešām tiks likvidētas. “Jā, tiešām vairs nebūs tādas specifiskas atlaides tieši rīdziniekiem. Visi pasažieri ir vienādi, un saņems vienādus produktus, tai skaistā arī visas šīs te atlaides – gan braukšanas maksu mēnesim, gan attiecīgās statusa atlaides. Tātad šādu, speciāli rīdziniekiem veidoti produkti no nākošā gada 2. janvāra vairs nebūs.”

Jauns.lv jau vēstīja, ka no nākamā gada Rīgā sabiedriskajā transportā būtiski mainījies biļešu apmaksas kārtība. Svarīgākās izmaiņas ir:

Mēneša biļetes

  • Mēneša biļetes cena visiem transporta veidiem visām mēneša dienām būs 30 eiro.
  • Rīgas medicīnas iestāžu darbinieki, studenti, pedagogi, sociālie darbinieki, daudzbērnu ģimeņu vecāki un strādājošie izdienas pensionāri mēneša biļeti visiem transporta veidiem visām mēneša dienām varēs iegādāties ar 50% atlaidi, proti, par 15 eiro.

Laika biļetes

  • 90 minūšu biļete -  cena būs 1.50 eiro. 90 minūšu biļetes cena būs vienāda gan Rīdzinieka karšu lietotājiem, gan pasažieriem, kuriem šādas kartes nav.
  • 24 stundu biļete - cena tāpat kā līdz šim būs 5 eiro. 
  • Biļete trim dienām, kas maksās 8 eiro, kā arī 5 dienu biļete par 10 eiro.

Brauciena biļetes

  • Brauciena biļetes būs pieejamas tikai 22. maršruta autobusā pie vadītāja un, tāpat kā līdz šim, autobusā biļetes varēs iegādāties, norēķinoties ar bankas karti.
  • Brauciena biļete būs vienas brauciena pašizmaksas cenā – 2 eiro.