Sabiedrība
2022. gada 6. decembris, 07:21

VIDEO: Pirmo reizi pārbūvētajā Rīgas cirkā. Kur ieeja, garderobes un labierīcības?

Jauns.lv

Rīgas cirks atgriezies vēsturiskajā ēkā Merķeļa ielā 4! Pabeigta pirmā pārbūves kārta – paveikti energoefektivitātes darbi, uzlabota ēkas integrācija pilsētvidē, kā arī atjaunota un mūsdienu drošības un mākslinieciskajām prasībām pielāgota vēsturiskā cirka arēna.

Sākot jau no šā gada nogales, cirks atkal uzņem skatītājus. Jauno dzīves posmu ieskandinās Rīgas cirka komandas un teātra trupas “Kvadrifrons” veidots Ziemassvētku iestudējums “Ziemassvētku putekļi”, bet jau nākamgad Rīgas cirkā uzstāsies mākslinieki no Lielbritānijas, Beļģijas, Francijas un citām valstīm. Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers stāsta, ka nākamais gads būs iesildošais. Līdz nākamā gada beigām vēl jāierīko transformējamas skatītāju tribīnes un aprīkojums, lai cirkā varētu baudīt dažādu formu izrādes.

foto: Ekrānuzņēmums

Ķibers novērojis, ka interese par uzstāšanos Rīgā aizvien pieaug: “Esot vairākos profesionālos tīklos, kas saistīti ar cirka mākslu, šī vieta visiem jau ir prezentēta, un daudziem ir interese šurp braukt. Kad mums būs arī arēnas aprīkojums un tribīnes, mēs noteikti vedīsim arī izrādes, kurās ir triki, ko iespējams izpildīt tikai tādās arēnās, kāda ir Rīgas cirkā.”

Rīgas cirkā atklāj nupat izremontēto arēnu

Rīgas cirkā šodien notika rekonstruētās cirka arēnas atklāšana. Klātesošajiem bija iespēja piedalīties ekskursijā pa atdzimstošo leģendārā cirka ēku.

gallery icon
106

Otru tādu cirka kupolu ar tādu piekares sistēmu, kāda tagad ir Rīgas cirkā, citur pasaulē būs grūti atrast. Turklāt gan arēna, gan citas ēkas daļas tiek pārbūvētas, cienot ēkas vēsturi un pagājušos laikus cirka mākslā. Rīgas cirka valdes locekle Māra Pāvula stāsta: “Interjerā redzams, ka esam mēģinājuši apvienot funkcionālo, mūsdienīgo dizainu, industriālo garu ar vēsturisko esenci. Piemēram, ir saglabāti 130 gadu seni dēļi ar gleznojumiem, kas likti kopā kā puzle. Arī biļešu kontroles lete ar samta apmali paliks savā vietā un stāstīs par laiku, kad tā bija aktuāla.”

foto: Ekrānuzņēmums

Būvdarbu laikā savākts arī liels daudzums vēsturisku liecību, ko drīzumā varēs apskatīt izstādēs.

foto: Ekrānuzņēmums

Skaties pievienoto video un sagatavojies pirmajam cirka izrādes apmeklējumam pārbūvētajā  Rīgas cirka arēnā! Uzzini, kur atrodas pārceltā ieeja, telpas skatītāju ērtībām, un baudi skatus no augstiem punktiem kupolā.