foto: Evija Trifanova/LETA
"Latvijas valsts meži" izsludinājuši konkursu mašinizētai meža stādīšanai
Koku stādi.
Sabiedrība
2022. gada 19. novembris, 22:55

"Latvijas valsts meži" izsludinājuši konkursu mašinizētai meža stādīšanai

Jauns.lv

Valsts meža zemju apsaimniekotājs AS "Latvijas valsts meži" (LVM) izsludinājis atklātu konkursu mašinizētai meža stādīšanai un sēšanai un augsnes gatavošanai, veidojot pacilas ar kausu, liecina LVM publiskotā informācija.

Elektronisko iepirkumu sistēmā norādīts, ka paredzamā līgumcena ir 1,06 miljoni eiro. Līgumu paredzēts slēgt uz trīs gadiem -  līdz 2025. gadam.

Pēc uzņēmumā skaidrotā, konkursā tiks iepirkti pakalpojumi - mašinizēta meža sēšana 1060 hektāru platībā, mašinizēta meža stādīšana 800 hektāru platībā un augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, 150 hektāru platībā, ko paredzēts veikt kopā ar mašinizētās meža stādīšanas darbiem.

Mašinizētās meža stādīšanas darbu ar ekskavatoru, kas aprīkots ar augsnes gatavošanas un meža stādīšanas iekārtu, plānots veikt LVM Dienvidlatgales un Ziemeļkurzemes reģionā. Savukārt sēšana plānota LVM Dienvidkurzemes, Vidusdaugavas, Zemgales, Dienvidlatgales un Ziemeļkurzemes reģionā.

Pieteikties konkursā var līdz 15. decembrim, bet 24. novembrī plkst.9 tiešsaistē notiks sanāksme, kuras laikā varēs saņemt plašāku informāciju par konkursa noteikumiem.

LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs skaidro, ka mašinizēta meža stādīšana ļauj samazināt darbu administrēšanas izmaksas, paaugstināt darba efektivitāti un nodrošināt augstu darba kvalitāti. Vienlaikus iespējams pagarināt arī meža atjaunošanas darbu sezonu.

Tāpat viena stādīšanas mašīna, kas vienlaikus gan sagatavo augsni, gan iestāda stādu, aizvieto trīs cilvēku roku darbu.