foto: LETA
"Saskaņa" atkārtoti nosoda Krievijas agresiju Ukrainā
"Saskaņas" valde apgalvo, ka partija strādās kopā ar Latvijas valdību, lai atbalstītu Ukrainas valstiskumu un mazinātu tās iedzīvotāju ciešanas.
Politika
2022. gada 10. novembris, 14:57

"Saskaņa" atkārtoti nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Jauns.lv/LETA

Jaunajā Saeimā neievēlētās politiskās partijas "Saskaņa" valde ceturtdien atkārtoti uzsvērti nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā un pauda atbalstu Eiropas Savienības (ES) centieniem atjaunot starptautisko tiesību un normu ievērošanu kontinentā.

"Saskaņas" valde apgalvo, ka partija strādās kopā ar Latvijas valdību, lai atbalstītu Ukrainas valstiskumu un mazinātu tās iedzīvotāju ciešanas.

"Mūsdienu Krievijas vara ir apzināti izvēlējusies sākt karu Eiropā - ar ieročiem vērsties pret saviem brāļiem un māsām Ukrainā. Veselais saprāts nav uzvarējis. Šodien esam kopā ar Ukrainas tautu. Ceram, ka tai pietiks spēka aizstāvēt savu zemi un savus cilvēkus," pauž "Saskaņas" valde.

"Saskaņa" sagaida, ka visa Eiropa vienoti un bez vilcināšanās nostāsies kopā Ukrainas atbalstam. 

"Mēs ceram, ka Krievijas tauta sapratīs, kāda ir tās atbildība, un ka tieši Krievijas tauta apturēs šo neprātu, kā arī apturēs kara kurinātājus Maskavā," teikts partijas valdes paziņojumā.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" ilggadējais līderis Jānis Urbanovičs pastāstīja, ka atsevišķi partijas valdes locekļi lūguši sasaukt valdes sēdi, lai tostarp apspriestu Daugavpils mēra Andreja Elksniņu (S) izteikumus.

Elksniņš "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" teicis, ka "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā".

Urbanovičs norādīja, ka "Saskaņa" ir skaidri paudusi savu nostāju pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā, uzsverot, ka agresijas attaisnošana - tieša vai netieša, nav savienojama ar atrašanos "Saskaņas" biedru rindās.

Valsts drošības dienests (VDD) atgādina, ka, neraugoties uz ilgstošu atrašanos Krievijas okupācijas spēku kontrolē, Krima joprojām ir uzskatāma par neatņemamu Ukrainas sastāvdaļu. Reaģējot uz Krievijas īstenoto Krimas okupāciju 2014. gadā, Eiropas Savienība par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu pret Krieviju noteica sankcijas.