foto: Juris Rozenbergs
Saeimas deputāte Linda Liepiņa no Šlesera partijas “atklāj” baisu sazvērestības teoriju: katoļi sajukuši prātā, tiek pārrakstīta Bībele
Saeimas deputāte Linda Liepiņa (“Latvija pirmajā vietā”) sociālajos tīklos dalījusies ar izdomātu satīrisku ziņu it kā no Vatikāna, to pasniedzot, kā “svētu patiesību”.
Sabiedrība
2022. gada 2. novembris, 06:55

Saeimas deputāte Linda Liepiņa no Šlesera partijas “atklāj” baisu sazvērestības teoriju: katoļi sajukuši prātā, tiek pārrakstīta Bībele

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Saeimā pārvēlētā kādreizējā Artusa Kaimiņa (KPV LV), bet tagad Šlesera partijas biedrene Linda Liepiņa (“Latvija pirmajā vietā”) savā “Facebook” profilā nākusi klajā ar sensacionālu paziņojumu, ka viņas rīcībā ir slepena informācija par Vatikānā īstenotu “pārbūvi” un ka katoļu baznīca ir sajukusi prātā, jo pieņēmusi lēmumu pārrakstīt Bībeles tekstu par labu gejiem un lesbietēm. Jauns.lv uzzināja, ko par to domā Latvijas katoļu baznīca.

Liepiņa sociālajā tīklā pilnā nopietnībā paziņo: “Katoļu baznīca un Vatikāns ir sajukuši prātā?” un dalās ar kādu videoziņu. Tajā diktore krievu valodā nolasa vēsti no “amerikāņu guberņas”, kurā paziņo, ka Vatikāns “trešajā lasījumā” pieņēmis Bībeles grozījumus par labu LGBT (lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) kopienai un raksta: “Mīļie Latvijas katoļi, lūdzu apstipriniet šo ziņu vai noliedziet. Manā rīcībā ir papildus informācija par to, kāda veida pārbūve notikusi Vatikānā šajā sakarībā. Kamēr Latvijas katoļu baznīca šo ziņu nenoliegs, paturēšu to pie sevis! Ārprāts! Pamodiniet mani un aizejam uz Baznīcu palūgt Dievu šodien”.

Tālāk komentāros Liepiņa Latvijas katoļu arhibīskapu metropolītu Zbigņevu Stankeviču aicina komentēt šo ziņu, kurā pausts: “Trešajā lasījumā Vatikānā pieņemti grozījumi Bībelē, normalizējot viendzimuma attiecības. Šis projekts tika izstrādāts 2019. gadā LGTB kopienas spiediena rezultātā, taču tikai tagad tas beidzot tika saskaņots un pieņemts.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie ir jāparaksta pāvestam. Saskaņā ar dokumentu no Bībeles tiks izslēgti vairāk nekā 120 noteikumi, kas tieši vai netieši norāda uz homoseksualitātes grēcīgumu.

“Šie grozījumi faktiski atceļ LGBT kopienas pārstāvjus no Dieva soda par grēku,” komentējis pāvesta komisijas par šī galvenā kristīgā dokumenta pilnveidošanu pārstāvis Anrī Kastello.

Tūlīt pēc tam, kad dokumenta parakstīs pāvests, tiks saņemts rīkojums par Bībeles korekciju 12 valodās, kas tiks nosūtīts vairāk nekā 100 pasaules valstīm”.

Desmitiem interneta lietotāju dalījušies un komentējuši šo deputātes publikāciju “Facebook”. Daudzi pauž neizpratni un  sašutumu par šo ziņu, apgalvojot, ka katoļi tik tiešām “sajukuši prātā”. Tomēr daudzi arī atklājuši patieso šīs ziņas pirmavotu. Tas ir satīras jeb joku ziņu portāla krievu valodā “panorama.pub” raksts, kas publicēts pērnā gada augustā, kuru Linda Liepiņa pasniegusi kā baltu patiesību. Kāds interneta komentētājs norāda, ka Latvijas katoļu arhibīskapam ir daudz svarīgāki pienākumi nekā reaģēt un izteikties par dažādu asprāšu ierakstiem globālajā tīmeklī. Te jāpiebilst, ka šīs joku jeb viltus ziņas autori jau pašā raksta sākumā norādījuši, ka tas ir “satīrisks izdevums”, ko Saeimas deputāte nu pasniegusi kā  “neapgāžamu patiesību”. Lūk, pāris komentāri:

foto: Ekrānuzņēmums no video (Aleksandrs Veredenko)
Ziņas par “Bībeles pārrakstīšanu" pirmavots - satīriskais izdevums “Panorāma”.

Smiltina Dace: “Ļoti lūdzu visus būt ļoti uzmanīgiem daloties ar šokējošu informāciju no interneta. Gan “Facebook”, gan “TikTok”, gan “YouTube” vislabāk var pelnīt naudu ar lielu skatījumu skaitu. Un to vislabāk ir panākt ar šokējošām ziņām. Tādēļ pirms dalāties ar kaut ko, pameklējiet vai vēl kaut kur pasaulē šāda informācija ir nopublicēta. Šis ir klasisks viltus ziņu piemērs”.

Egīls Belševics: “Linda Liepiņa, ja jūsu pienākums ir gādāt, lai katoļu baznīcas bīskaps uzzina par kaut kādu krievu stāstiem tiktokos, tad jūs nolaižaties no politikas līdz pusaudžu tenku servisa apkalpošanai”.

Linda Liepiņa kādā komentārā  uz jautājumu, kāpēc viņa dalās ar šādu apšaubāmu informāciju, atbild: “Man ir gadu desmitiem uzticami cilvēki, kas kontrolē, ko man skatīties un klausīties” un uzstāj, “lai baznīca noraida” šo ziņu, ja tā nav patiesa.

Saeimas deputāte Linda Liepiņa (“Latvija pirmajā vietā”) sociālajos tīklos dalījusies ar izdomātu satīrisku ziņu it kā no Vatikāna, to pasniedzot, kā “svētu patiesību”.

Jāteic, ka pasaulē ik pa brīdim kā “uzticama” ziņa parādās pārpublicējums no joku portāla "panorama.pub", kaut gan portālā redzamā vietā publicēts “Brīdinājums”: “Visi teksti šajā vietnē ir groteskas realitātes parodijas un nav īstas ziņas”.

Jauns.lv Latvijas Romas katoļu Baznīcai komentēt Saeimas deputātes Lindas Liepiņas aktivitātes saistībā ar viltus ziņas izplatīšanu par “Bībeles pārrakstīšanu”. Latvijas katoļu Baznīcas informācijas aģentūra atbildēja: “Neuzskatām, ka Baznīcai būtu jākomentē trešās personas darbības viņas sociālo tīklu kontā, tāpēc arī tas netiks darīts”.