112
2022. gada 30. oktobris, 10:32

VIDEO: pēc avārijas uz Dienvidu tilta cilvēks paliek iespiests automašīnā

Jauns.lv/LETA

Pagājušajā naktī glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai Rīgā uz Dienvidu tilta atbrīvotu cilvēku no avarējušas automašīnas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Īsi pēc pusnakts ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur uz Dienvidu tilta bija noticis ceļu satiksmes negadījums. 

Tilta norobežojuma konstrukcijās bija ietriekusies automašīna un tajā bija iespiesti cilvēki. 

Viens cilvēks no automašīnas izkļuva saviem spēkiem, savukārt otru, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja glābēji. Cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus. No tiem desmit bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Tāpat Pagājušajā diennaktī uz Latvijas ceļiem pieķerti 200 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, portālu Jauns.lv informēja Valsts policijā.

Tostarp Vidzemes reģionā pieķerts 61 atļautā braukšanas ātruma pārkāpējs, Rīgas reģionā - 59, Latgalē - 32, bet Kurzemē un arī Zemgales reģionā - 24.

Tāpat pagājušajā diennaktī pieķerti 25 autovadītāji par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, tostarp 13 autovadītāji pieķerti Rīgas reģionā, seši Zemgalē un pa trim Kurzemē un Latgalē.

Rīgas reģionā viens autovadītājs pagājušajā diennaktī pieķerts arī par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 459 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Rīgas reģionā fiksēti 175 administratīvie pārkāpumi.