Sabiedrība
2022. gada 4. oktobris, 13:30

"Dziļi nožēloju..." - aktīvists Jānis Pļaviņš paziņo par aiziešanu no aktīvā aktīvisma

Jauns.lv

Ārsti, žurnālisti, politiķi, policisti un citi, kurus Covid-19 aktīvisti vainoja “kovid-afēras” organizēšanā, nu var viegli uzelpot. Viens no skaļākajiem šīs sabiedrības daļas pārstāvjiem, kurš regulāri mēdza draudēt ar nāvessodiem, tostarp pakāršanu, nu ir paziņojis, ka pārtrauc savu cīņu par "cilvēktiesībām".

Īsi pēc 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu publicēšanas vairāki politiķi un aktīvisti nāca klajā ar paziņojumiem.

Dažs labs pameta politiku, cits – devās prom no valsts.

Skandalozā uzņēmuma SIA “BIOveikals” (iepriekš “Memory Water”) dibinātājs un dezinformators Jānis Pļaviņš savukārt sociālajos tīklos vērsās pie saviem sekotājiem, paziņojot, ka ir vīlies sabiedrībā, nožēlo laiku, ko investējis “cilvēktiesību” aizsardzībā un atvadās uz nenoteiktu laiku.

Šlesera protesta akcija Rīgas centrā

Uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera izsludināto pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju sestdien pusdienlaikā Rīgā, 11. novembra krastmalā, ...

gallery icon
104

“Dziļi nožēloju savu gadiem ilgo aktīvo iesaisti sabiedriskajā cīņā par cilvēktiesībām. Man tas ir nesis milzīgus zaudējumus un postu. Sabiedrības atbalsts ir bijis minimāls. Riski neizmērāmi. Nosodījums milzīgs. Sodi desmitiem tūkstošu,” ar pārdomām “Facebook” dalās Pļaviņš.

Aktīvists, kurš kandidēja no skandalozā biznesmeņa Aināra Šlesera partijas “Latvija pirmajā vietā”, bet netika ievēlēts, aicina cilvēkus “būt gudrākiem” un “nepieļaut šādas kļūdas”.

“Rūpējieties tikai par sevi! Sabiedrībai nekāda palīdzība, ne alternatīva informācija patiesībā nav bijusi aktuāla, un jārēķinās, ka, ja tomēr cīnīsieties par cilvēktiesībām, atbalsts šādām aktivitātēm būs niecīgs. Cilvēkus kopumā pilnībā apmierina cenzūra, maskas, mediju meli, diskriminācija, eksperimentālu medikamentu uzspiešana ar šantāžu, banku terors, demogrāfijas katastrofa, vairākkārtīga mākslīga cenu palielināšana, sabiedrības sanaidošana, kara risku veicināšana, savu uzņēmumu bankrots, milzīgais nodokļu slogs, ģimenes vērtību graušana un arī bads. Es biju pārpratis, ka šīs ir ļoti nepareizas lietas. Atvados uz nenoteiktu laiku,” ierakstu noslēdz aktīvists.

“Tu karāsies striķī!”

Vēl dažas dienas pirms vēlēšanām Pļaviņš tika nofilmēts Rīgas centrā, ar karātavām draudot kādam no politiskajiem konkurentiem.

Video, kas ievietots portālā “Twitter”, redzams, ka visnotaļ asā vārdu apmaiņā Rīgas centrā, pie “Nacionālās apvienības” (NA) un “Tautas kalpi Latvijai” aģitācijas teltīm, iesaistījušies Pļaviņš un NA biedrs Ģirts Lapiņš.

Lapiņš atgādina aktīvistam iepriekšējos finanšu skandālus, kuros reiz izskanējis Pļaviņa un SIA “Memory Water” vārds.

Pļaviņš vienubrīd atbildē brīdina, ka Lapiņam kā koalīcijas pārstāvim nāksies samaksāt “par balsojumu par piespiedu vakcināciju”.

“Par to, ka tu balsoji pret cilvēkiem un par piespiedu vakcināciju – tu karāsies striķī! Pamatojoties uz tautas tribunāla lēmumu, atceries to!” video beigās izkliedz aktīvists.

Pļaviņa reiz dibinātais uzņēmums SIA “BIOveikals”, kas vēl nesen tika saukts par “Memory Water”, ir izpelnījies arī diezgan brangu sodu no Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), kas pērn konstatēja uzņēmuma īstenotajā komercdarbībā negodīgu komercpraksi attiecībā uz patērētājiem.

Šī nebūt nav vienīgā reize, kad Pļaviņš ar pārspīlētu agresivitāti ir vērsies pret politiskajiem konkurentiem vai citādi domājošajiem.

Īpašā nežēlastībā vēl Covid-19 pandēmijas laikā krita likumsargi, žurnālisti un mediķi, kurus Pļaviņš regulāri saukāja par “kovid-afēras” atbalstītājiem.