Politika
2022. gada 2. oktobris, 11:40

"No šī brīža es neesmu politiķis" - Gobzems atzīst sakāvi un paziņo par izstāšanos no partijas "Katram un katrai"

Jauns.lv

Latvijas politiskās partijas "Katram un katrai" (iepriekš zināma kā "Likums un kārtība") izveidotājs un priekšsēdētājs Aldis Gobzems soctīklos paziņojs par izstāšanos no partijas un atkāpšanās no tās vadītāja amata.

"Es vienmēr esmu runājis, ka vīrietim jāprot uzņemties atbildība. Un es kā vīrietis arī šodien uzņemos atbildību un atzīstu, ka es kā partijas vadītājs neīstenoju tos politiskos mērķus, kas partijas vadītājam jāīsteno. Proti - jāuzvar vēlēšanas. Es to neizdarīju, cilvēkiem to nevajadzēja," paziņoja Gobzems.

"Tas nozīmē, ka es atkāpjos no partijas "Katram un katrai" vadītāja amata un vēl vairāk. Ir skaidrs, ka tāda tipa politiku, kas ir īsta, patiesa, dzīva Latvijā nevajag. Es kā politiķis Latvijai neesmu vajadzīgs. Un Latvijas cilvēkiem. Nu kopumā lielākajai daļai. 

Tāpēc esmu pieņēmis lēmumu izstāties no partijas "Katram un katrai", ļaut jums īstenot tādu politiku, lai mūsu kopīgā politiskā organizācija turpmāk realizētu politiku, kas Latvijas cilvēkiem varbūt ir vajadzīga," secināja Gobzems.

Nu jau bijušais politiķis paziņoja, ka vēlas būt un ir brīvs cilvēks un "nodarboties ar to, ar ko vīrietim jānodarbojas - ar naudas pelnīšanu, ģimenes uzturēšanu beidzot, pēc četriem gadiem, kad visu laiku ir bijis tērēts."

"Vēlreiz paldies visiem, no šī brīža es neesmu politiķis, es esmu privātpersona līdz ar to es nesniedzu vairs intervijas, es neatbildu uz nepazīstamiem telefona zvaniem. Es neesmu publiska persona. Esmu izvēlējies dzīvot tagad sev. Ceļot, priecāties, nākamnedēļ uzspēlēt tenisu.

Un dzīvot citādāk nekā pēdējos četrus gadus. Paldies visiem un gan jau kādreiz kaut kur," sacīja Gobzems.

Jau vēstīts, ka politiskā partija "Katram un katrai" saņēma 3,66% vēlētāju balsu, tādējādi ieņemot vienu no pēdējām vietām starp partijām.

Kā ziņots, 14.Saeimas vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, Latvijā nobalsojuši kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju.