foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Biezoknī apmaldījusies pensionāre atsakās klausīt glābējus un pārlaiž nakti mežā
Pensionāre atteikusi operatīvajiem dienestiem, jo baidījusies
112
2022. gada 12. septembris, 22:45

Biezoknī apmaldījusies pensionāre atsakās klausīt glābējus un pārlaiž nakti mežā

Jauns.lv

Kādas 80 gadus vecas sievietes spītība Siguldas pusē maksāja visai dārgi gan operatīvo dienestu brigādēm, gan viņas ģimenes locekļiem. Pensionāre aptuveni 24 stundas viena pati pavadīja mežā, taču nenāca ārā par spīti apjomīgajai glābšanas operācijai, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Egļupes ciemata mieru pievakarē iztraucēja ugunsdzēsēju sirēnas un strauji augošais policistu ekipāžu skaits piemāju ielās. Vietējie sākotnēji nezināja, kas atgadījies, un pieņēma, ka apkaimē varētu būt izcēlies ugunsgrēks.

"Vakar vakarā es dzirdēju, kā sabrauc, bet es neizgāju ārā, kā arī šodien no rīta gan ugunsdzēsēji, gan policisti staigāja apkārt. Visu ko varēja padomāt, vai nu kaut kur izcēlies ugunsgrēks, vai notikusi kāda cita nelaime," raidījumam "Degpunktā" stāsta vietējā iedzīvotāja Zinaīda.

Izrādās, ka jau vairākas stundas pa mežu maldījās cilvēks, un radinieki sākuši uztraukties.

Pazudušās sievietes dēls ziņoja varas iestādēm, ka ap pusdienas laiku māte iegājusi biezoknī, bet tagad viņai steidzami jādodas palīgā.

80 gadus vecās Valentīnas meklēšana tika uzsākta Rietumu ielā pie zaļās laipiņas, kas ved uz meža biezokni. Pensionāres radinieki policistiem uzsvēra, ka viņa tieši šeit vienmēr sāk savas sēņošanas gaitas, ziņo TV3. Sievietes meklēšanā iesaistījās plaši operatīvo dienestu spēki.

Izrādās, pensionāre naktī redzējusi gaismas signālus un dzirdējusi balsis skaļrunī. Operatīvo dienestu darbinieki sievietei deva norādes, kā ātrāk izkļūt no biezokņa, tomēr Valentīna, gandrīz par spīti, gāja uz pretējo pusi. Viņai trokšņi nepatīk.

"Tika zvanīts. Viņai arī telefons bija ieslēgts, viņa izgāja uz komunikāciju," raidījumam stāsta Valsts policija Siguldas iecirkņa Kārtības policijas priekšnieka vietniece Ilona Šteina. "Viņa arī informēja par to, ka redz signālus un dzird cilvēkus, bet teica, ka viņai ir bail un tāpēc viņa nenāca ārā." Par to, kur atrodas, sieviete operatīvajiem dienestiem nestāstīja.

Kā norāda Šteina, policija jebkurā gadījumā bezvēsts pazudušu cilvēku meklēs.

Pēc padsmit stundu ilgiem pūliņiem, pensionāri no meža labprātīgi izvilināt neizdevās.

Sēņotāja rīta pusē izplānoja, kā vislabāk izsprukt no operatīvajiem dienestiem. Pensionāre mēroja tālu ceļu, lai apietu apkārt brigādēm un nonāktu līdz šosejai.

Valentīnu atrada ap plkst. 11.30 dienā, pastaigājoties gar šosejas malu netālu no bijušā restorāna "Sēnīte". Pensionāre visu nakti pavadīja mežā, tāpēc mediķiem bija jāpārbauda viņas veselības stāvoklis, norāda "Depgpunktā".

"Mediķi izsaukuma vietā veica pacienta apskati, nekonstatēja nekādu nopietnu apdraudējumu veselībai, bet, izvērtējot situāciju, pacientu nogādāja ārstniecības iestādē, lai veiktu papildu izmeklējumus," norāda NMPD pārstāve Inga Vītola.

Šoreiz pensionāre tika cauri sveikā tikai ar izbīli.

Likumsargi aicina ar savu drošību un veselību tomēr neriskēt, īpaši tagad, kad naktis kļūst arvien aukstākas.