Tradicionālais Tēva dienas gājiens un festivāls šogad notiks svētdien, 11. septembrī
Tēva dienas gājiens Rīgā.
Sabiedrība
2022. gada 1. septembris, 16:49

Tradicionālais Tēva dienas gājiens un festivāls šogad notiks svētdien, 11. septembrī

Jauns.lv

Šogad ģimeņu iemīļotais Tēva dienas festivāls un gājiens notiks svētdien, 11. septembrī, un tas veltīts tētiem Latvijā un Ukrainā. Gājiens, kā ierasts, no plkst. 12.00 norisināsies pa Brīvības ielu (sākums pie Brīvības pieminekļa) un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur festivāla gaisotnē dienas garumā gaidāma plaša aktivitāšu un kultūras programma ģimenēm ar bērniem. Ieeja bez maksas.

Tēva dienas festivālu un gājienu jau devīto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, un pasākums pēdējos gados piesaistījis vairāk nekā 10 000 apmeklētāju plašu auditoriju.

Inga Akmentiņa-Smildziņa, pasākuma idejas autore, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja: “Ar prieku izziņojam Tēva dienas gājiena un festivāla atgriešanos! Tēva dienas gājiens ir ģimenisks notikums, kurā allaž piedalījušies ne vien tēti ar bērniem, bet arī mammas, vecvecāki un citi ģimenes locekļi, kuri vēlas teikt paldies atbildīgajiem tētiem. Gājienā un festivālā mīļi aicinām piedalīties arī Ukrainas kara bēgļus, lai kopīgi godinātu tur palikušos tēvus, kuri cīnās par mūsu visu brīvību. Tāpat, kā jau katru gadu, pirms festivāla rīkojam Tēvu sapulci, kas šogad norisināsies 7. septembrī plkst. 14.00, un aicinām visus interesentus pieslēgties tiešsaistē mammamuntetiem.lv portālā.”

Kā ierasts, pēc Tēva dienas gājiena Vērmanes dārzā uz lielās skatuves būs skaista programma – viens no tās vadītājiem būs Māris Grigalis kopā ar saviem bērniem. Uzstāsies dažādi mūziķi – KATO, Miks Dukurs, mūziķi Nils Īle un Maija Sējāne-Īle un citi, kā arī gaidāmas “Tutas lietas” – ciemos būs ukraiņu Tuta.

Parka teritorijā kā lieli, tā mazi varēs bez maksas iesaistīties visdažādākajās atrakcijās, piemēram, rūpējoties, lai pasākumā būtu ērti pašiem mazākajiem, darbosies rotaļu zona mazuļiem un pārtīšanas istaba, savukārt ģimenes pusaudžiem patiks tādas atrakcijas kā brīvais kritiens un 360 grādu šūpoles. Tēva dienas festivāla dalībnieki bieži vien ierodas kopā ar vecvecākiem, tāpēc festivāla programma veidota tā, lai būtu interesanti arī ģimenes vecākajai paaudzei. Darbosies arī tētiem domātu dāvanu darbnīcas un “Street food” pilsētiņa.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome un Sabiedrības integrācijas fonds. Festivāla oficiālā tīmekļvietne: www.tevadiena.lv.

Par Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv

Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ir sociālais uzņēmējs, kura galvenā darbība saistīta ar vecāku informēšanu, izglītošanu un vecāku interešu pārstāvniecību. Būtiska organizācijas darbības joma ir ģimenes vērtības stiprinošu pasākumu un kampaņu organizēšana. Kā viena no “Mammamuntetiem.lv” prioritātēm ir Tēva dienas popularizēšana ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Organizācija šogad jau devīto reizi organizē Tēva dienas gājienu un festivālu, kas norisināsies 11. septembrī Vērmanes dārzā.