Zemgalē pirmoreiz notiks Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāls
Festivāla ideja radās līdz ar muižas atjaunošanu ar mērķi izveidot šo kultūrvēsturisko vietu par mūzikas un mākslas krātuvi. Attēlā - koncertzāle.
Kultūra
2015. gada 10. maijs, 22:28

Zemgalē pirmoreiz notiks Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāls

Jauns.lv

Vairākos pasākumos jūnijā, jūlijā un augustā Rundāles novada Mazmežotnes muižā notiks pirmais Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāls ar vairāku dažādu žanru koncertu sēriju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mazmežotnes muižas vadītāja Iveta Burkāne informēja, ka šāda festivāla ideja radās līdz ar muižas atjaunošanu ar mērķi izveidot šo kultūrvēsturisko vietu par mūzikas un mākslas krātuvi, kur iepazīstināt klausītājus un uzturēt vidi ar mākslas vērtībām, kas dzīvojušas senajos laikos līdz pat mūsdienām.

"Mēs vēlamies, lai Mazmežotne iedvesmo, tiek iedzīvināta ar pozitīvo šajā skaistajā Zemgales dabas stūrī. Lai šajā vietā rodas jauna muzikāla un mākslas dzīve, kas iedvesmo un rada dzīvesprieku," skaidroja Burkāne.

Pirmajā festivāla gadā plānoti četri mūzikas pasākumi no senās mūzikas līdz mūsdienām un izstādes atklāšana, kura būs apskatāma visas vasaras garumā.

13.jūnijā plānoti festivāla atklāšanas svētki, un plkst.16 notiks mākslinieces Ievas Bondares personālizstādes "Iepīt sauli vainagā" atklāšana. Bet plkst.18 sāksies festivāla atklāšanas koncerts "Mūzika un vīns", kurā muzicēs baroka kora "Collegium Choro Musici Riga", kā arī baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solisti, diriģents - Māris Kupčs.

Repertuārā būs 17.gadsimta Rīgas baroka mūzika, ko pārstāv komponisti Johans Valentīns Mēders (1649-1719) un Johans Fišers (1646-1716).

18.jūlijā plkst.18 sāksies koncerts "Dāvana", kurā piedalīsies Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība "Promenāde" un solisti - Uģis Roze un Anmary, bet programmā skanēs Lusēna mūzika.

31.jūlijā plkst.19 būs koncerts "Teātris un mūzika". Tajā uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri - Anna Klēvere un Juris Hiršs, kas izpildīs Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Stabulnieka, Hirša un citu autoru mūziku no teātra izrādēm.

Savukārt 29.augustā plkst.19 būs festivāla noslēguma koncerts "Mazmežotnes svētki", kurā dziedās Sonora Vaice un Ingus Pētersons. Šā koncerta repertuārs izveidots dažādām gaumēm, bet ar vienotu konceptu - no senā līdz mūsdienām, skaidroja Mazmežotnes muižas vadītāja.

Viņa informēja, ka Mažmežotnes muižā ir izveidota dabas ieskauta koncertzāle ar 300 vietām, kas restaurēta ar mērķi - radīt, iedvesmot, iepriecināt un vairot skaistumu. Zālei esot lieliska akustika. Noskaņa tiks veidota saskaņā ar dabā pieejamiem materiāliem.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs. Festivāls tiek rīkots ar Mazmežotnes muižas atbalstu.

Mazmežotne ir Lielupes senlejas krastu pakalnā dabas ieskauta vieta, kuras vēsture datējama jau no 18.gadsimta 50.gadiem. Mazmežotnes muiža atrodas Zemgales sirdī, līdzās Rundāles un Mežotnes pilīm. Tikko restaurētajās ēkās, izveidotajā parkā un tā apkārtnē sākusies pirmā muižas sezona, skaidroja Burkāne.

"Mažmežotnes muiža ir lieliska kultūrvēsturiska vieta, kuru vērts apmeklēt un ieraudzīt tās senatnes noskaņas jaunā vīzijā, saglabājot autentisko stilu. Paralēli tūrisma iespējām Mažmezotnes muiža lieliski piemērota kultūras un mākslas pasākumiem, tādēļ no jaunās sezonas tiek iedibināta jauna tradīcija - katru gadu rīkot Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivālu," pauda Burkāne.

LETA/ Publicitātes foto