foto: LETA
Aglonas apkaimē slēgs ceļus kravu tranzītam, jārēķinās ar intensīvu transporta un gājēju plūsmu
Aglonas bazilika.
Novadu ziņas
2022. gada 12. augusts, 08:01

Aglonas apkaimē slēgs ceļus kravu tranzītam, jārēķinās ar intensīvu transporta un gājēju plūsmu

Jauns.lv/LETA

Šajā nedēļas nogalē Aglonas apkaimē Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku laikā paredzama īpaši intensīva satiksme, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Autovadītāji Aglonā un tās apkārtnē tiek aicināti braukt ļoti uzmanīgi, jo tradicionāli uz svētkiem ierodas liels skaits dalībnieku, tajā skaitā svētceļnieki, un uz autoceļiem pie Aglonas ir intensīva gājēju kustība.

Rūpējoties par svētku dalībnieku drošību, no piektdienas plkst.17 līdz pirmdienas, 15.augusta, plkst.18, tiks slēgta kravas auto tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas pusē. Uz sabiedrisko transportu šie ierobežojumi neattieksies.

Šajā nedēļas nogalē Aglonas apkaimē Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku laikā paredzama intensīva satiksme. Aicinām autobraucējus būt īpaši uzmanīgiem, jo tradicionāli uz svētkiem ierodas liels skaits dalībnieku, tajā skaitā svētceļnieki, un uz autoceļiem pie Aglonas ir intensīva gājēju kustība.

Rūpējoties par svētku dalībnieku drošību, sākot no piektdienas, 12. augusta, plkst. 17.00 līdz 15. augusta plkst. 18.00, tiks slēgta kravas auto tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem. Uz sabiedrisko transportu šie ierobežojumi neattieksies.

Kravas auto tranzītsatiksmei slēgtie valsts autoceļi Aglonas apkaimē:

·                     P60 Dagda–Aglona posmā Sloboda–Aglona;

·                     P62 Krāslava–Preiļi–Madona posmā Krāslava–krustojums ar autoceļu A13 Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi);

·                     V636 Krāslava–Izvalta–Šķeltova–Aglona posmā Šķeltova–Aglona;

·                     V641 Uz Grāveriem

·                     V745 Jaunaglona–Aglona;

·                     V762 Aglona–Višķi.

Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot:

·                     P57 Malta–Sloboda;

·                     V744 Kastīre–Kategrade–Kameņeca–Kapiņi;

·                     V610 Jaunokra–Grāveri;

·                     V676 Grāveri – Višķi – P64 – līdz A13.

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi turpinās vairāk nekā 60 posmos, plānojot braucienus, aicinām ieskatīties būvdarbu kartē VSIA Latvijas Valsts ceļi mājaslapā lvceli.lv, kur apskatāmi visi aktuālie remontdarbu posmi un satiksmes ierobežojumi valsts autoceļu tīklā.

Vienlaikus jāņem vērā, ka visā valsts autoceļu tīklā turpinās būvdarbi vairāk nekā 60 posmos, tāpēc, plānojot braucienus, jārēķinās, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā citkārt.

Ar visiem remontdarbu dēļ noteiktajiem satiksmes ierobežojumiem uz valsts ceļiem ir iespējams iepazīties LVC interneta mājaslapā atrodamajā interaktīvajā kartē.