Sabiedrība
2022. gada 4. augusts, 10:20

VIDEO: idiotisms bez acīmredzama iemesla – kā skaidrot aculiecinieka fiksēto BMW manevru?

Jauns.lv

Kāds Jauns.lv lasītājs padalījies ar redakciju piedzīvotajā uz Rīgas ceļiem. Viņa nofilmētais BMW autovadītāja gājiens tik tiešām atstāj daudz jautājumu.

“Šodien piedzīvoju nepatīkamu situāciju ceļu satiksmē. Agresīvs BMW vadītājs, ignorējot horizontālo ceļu apzīmējumu Nr. 923 un ceļa zīmi Nr. 108 (labās joslas sašaurinājums), nogriež ceļu autovadītājam, kas veic videoierakstu,” e-pastā raksta Rihards.

Viņš piebilst, ka, lai izvairītos no sadursmes, bijis spiests iebraukt pretējā braukšanas joslā, kas apdraud gan viņu pašu, gan pretimbraucošos.

Būtiski, ka tieši pēc šī piespiedu manevra garām Riharda automašīnai aiztraukusies lielā kravas automašīna.

Pats dīvainākais gan sekojis vēlāk. Rihards liek noprast, ka panācis, lai BMW vadītājs aptur spēkratu un paskaidro, kādēļ tā rīkojies.

“Pēc incidenta BMW vadītājs apgalvoja, ka viņam esot bijusi priekšroka... Kā tautā runā – BMW diagnoze,” e-pastā sirdi izkrata šoferis.

Jauns.lv sazinājās ar Valsts policiju (VP), aicinot skaidrot, vai konkrētajā incidentā ir saskatāmi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Bagdone informēja, ka par notikušo ir uzsāks administratīvā pārkāpuma process.

“Kopumā BMW automašīnas vadītāja rīcību var uzskatīt par agresīvu braukšanu, jo vēl pēc bīstama manevra veikšanas viņš vairākkārtīgi, iespējams, nepamatoti bremzēja, tādejādi izraisot bīstamu situāciju apkārtējiem satiksmes dalībniekiem. Taču situācija tiks vērtēta kopumā,” atklāja VP pārstāve.

Šobrīd šādos gadījumos vairs nav nepieciešams attiecīgi reģistrēts video reģistrators. VP procesa uzsākšanai nepieciešams vien zināt konkrētā videomateriāla autoru.