Politika
2022. gada 3. augusts, 15:40

AP kā "galveno" premjera kandidātu izvirza Pabriku, kā otru - Golubevu

Jauns.lv / LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) 14.Saeimas vēlēšanām Ministru prezidenta amatam izvirzījusi aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) kandidatūru, informē AP pārstāvis Edgars Barbaks.

Savukārt par savu otro premjera kandidāti AP ir apstiprinājusi Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Mariju Golubevu.

Pabriks ir AP veidojošās partijas "Latvijas attīstībai" biedrs, bet Golubeva ir partiju apvienībā esošās "Kustības "Par!"" biedre.

AP uzsver, ka AP Vidzemes saraksta līderis Pabriks premjers amatam tiek virzīts kā "valstsvīrs ar vislielāko darba pieredzi valdībā un Eiropā", un norāda, ka nākamā Latvijas premjerministra galvenais uzdevums būs "drošība un krīzes vadība".

"Pabriks ir apvienības pieredzējušākais ministrs. Kā Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības un ārlietu ministrs viņš valdībā ir strādājis jau desmit gadus. Viņam ir starptautiskās drošības sadarbības un Eiropas Parlamenta darba pieredze," apkopojošu informāciju par kandidātu iezīmē partiju apvienībā.

Atsaucoties uz savā rīcībā esošajiem datiem, AP norāda, ka Pabrikam pašlaik esot lielākais vēlētāju atbalsts darbam Ministru prezidenta amatā.

"Mans pirmais darbs, stājoties amatā, būs nodrošināt manas tautas nacionālo, sociālo un ekonomisko drošību. Jaunajai valdībai nebūs dots laiks ieskrieties, jo krīzes būs jārisina no pirmās dienas. Premjeram ir jābūt arī krīzes vadītājam, kurš uzņemas atbildību pats un prasa rīcību no ministriem," uzsver valdības vadītāja amata kandidāts.

Savukārt, izvirzot AP Rīgas saraksta līderi Golubevu kā otro premjera kandidāti, AP pozitīvi novērtē politiķes līdzšinējo sniegumu, norādot, ka viņa turpinās īstenot pilsoniskas nācijas, drošas sabiedrības un cilvēktiesību vērtības.

Reizē Golubeva pauž atbalstu Pabrika kandidatūrai premjera amatam. "Viņš ir pieredzējis nacionālajai drošībai būtisku ministriju vadītājs un spēcīgs kandidāts premjera darbam. Es esmu gatava strādāt Arta komandā, un, ja un kad būs nepieciešams, uzņemties arī valdības vadību," pauž Golubeva.

Izvirzot divus kandidātus, partiju apvienība uzsver arī spēcīgo komandu, dzimumu līdztiesību un solidaritāti, teikts AP paziņojumā, skaidrojot, ka Pabriks un Golubeva cieši sadarbosies gan vēlēšanu kampaņā, gan nākamajā valdībā.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā, sestdienā.