foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Bruņotie spēki aicina uz rezervistu apmācībām
Maijā militārās pamatapmācības kursu Alūksnē apguva 48 rezervisti.
Sabiedrība
2022. gada 23. jūlijs, 08:25

Bruņotie spēki aicina uz rezervistu apmācībām

Jauns.lv

Nacionālie bruņotie spēki no 6. līdz 28. augustam organizēs šogad otro rezervistu militārās pamatapmācības kursu.

Pirmo gadu 22. un 23. jūlijā atvērti rezervistu kursa iesaukšanas centri Rīgā, Krustabaznīcas iela 9, Valmierā, Meža ielā 12a, Preiļos, Daugavpils iela 34, un Kuldīgā, Liepājas ielā 31.

Latvijas pilsoņi bez militārās sagatavotības vecumā no 18 līdz 50 gadiem, kuri ieguvuši vismaz pamatizglītību un pārvalda valsts valodu vidējā līmenī, var izmantot iespēju ierasties dzīvesvietai tuvākajā iesaukšanas centrā klātienē, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Militārajai apmācībai pieņems rezervistus, kuri atbilst dienestam rezervē noteiktajam veselības stāvoklim, ko pārbaudīs medicīniskā komisija.

Liepājā ierodas ievērojams skaits ASV militārās tehnikas vienību dalībai mācību ciklā “Namejs 2022”

Pirmdien, 18. aprīlī, Liepājā no ASV ostas Čārlstonas Dienvidkarolīnas štatā ieradās komercpārvadājumu kravas kuģis "ARC Defender", nogādājot vairāk nekā 350 ASV Bruņoto ...

gallery icon

Rezervisti iegūst militārās pamatiemaņas individuālās apmācības līmenī – rīkoties ar ieročiem, sakarus, lauka kaujas iemaņas, topogrāfiju, orientēšanos, medicīnu, normatīvos aktus.

Kolektīvajās apmācībās apgūst lauka kaujas iemaņas nodaļas līmenī. Rezervisti apgūst pamatus šādās specialitātēs: radiostaciju sakarnieks, granātnieks-operators, ložmetējnieks, ložmetējnieka palīgs, paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanu.

Apmācība noritēs klātienē klasē, apvidū un lauka apstākļos lekciju un praktisko lauka nodarbību veidā, kārtojot arī teorētiskās un praktiskās ieskaites.

NBS vienības piedalās vērienīgajās militārajās mācībās "Allied Spirit 2022"

gallery icon

Militārajai apmācībai nepieņem tos, kuriem ir kriminālā sodāmība, rezervistus, kuri ir atvaļināti no valsts dienesta par disciplīnas pārkāpumiem vai bijuši PSRS, Latvijas PSR vai šobrīd ir kādas ārvalsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai pretizlūkošanas dienesta štata vai ārštata darbinieki, aģenti, rezidenti vai konspiratīvā dzīvokļa turētāji, arī personas, kas dienē Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Par katru mācību dienu izmaksās kompensāciju, sākot no 31,50. To izmaksās ar pārskaitījumu norādītajā bankas kontā mēneša laikā pēc kursa beigām. Papildus rezervisti saņems arī karavīra uzturdevu, kas ir 14 eiro dienā, vai tiks nodrošināti ar ēdināšanu.

Maijā militārās pamatapmācības kursu Alūksnē apguva 48 rezervisti.